TÉMA

Vegetační období

Brněnské ulice jsou zasypané listím. Letos opadává až po plánovaném blokovém čištění

V některých brněnských městských částech mají problémy s úklidem listí. Podzimní blokové čištění tam bylo už v říjnu. Letos ale kvůli relativně teplému podzimu listí ze stromů opadává později než obvykle. Technika už je připravená na zimu a místo smetáků má radlice.
21. 11. 2023|

V noci na čtvrtek opět hrozí přízemní mrazy, mohou poškodit některé plodiny

V noci na čtvrtek budou v některých místech v Česku teploty u země klesat pod nulu, spadnout mohou až k minus pěti stupňům Celsia. Přízemní mráz se čeká v polohách pod 600 metrů nad mořem a může poškodit zejména zeleninu, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Upozornění meteorologů před mrazem ve vegetačním období platí od půlnoci do čtvrtečních 08:00 pro všechny kraje.
3. 5. 2023|

Zima se nevzdává. Po víkendu se vrátí jako bumerang a příroda tím utrpí

Meteorologické jaro sice začalo už před čtyřmi týdny a kalendářní před více než týdnem, venku to tento týden ale vypadalo spíš jako na sklonku zimy. Což je docela velký kontrast ve srovnání s teplým počasím v minulém týdnu, kdy maxima šplhala až nad dvacet stupňů Celsia. A do jisté míry i v porovnání s extrémně teplým začátkem letošního roku.
30. 3. 2023|

Noc bude mrazivá, v části republiky hrozí i náledí. Opatrní musí být řidiči i chodci

Novou výstrahu na mráz a náledí vydal Český hydrometerologický ústav. Pod nulu se teploty dostanou v noci v celé republice v nižších a středních polohách, náledí hrozí od večera lokálně v jižní a jihovýchodní části Čech a na jihozápadě Moravy. Teplota v noci podle předpovědi klesne na 0 až minus 4 stupně Celsia.
19. 4. 2022|