TÉMA

Vánoční večírek

Jurečku mrzí, že se o kritice dozvídal z médií. Leden pro mě byl extrémně náročný, přiznal

Zpětnou vazbu vnímám velmi intenzivně, svěřil se jen několik hodin po jednání celostátní konference své strany v pátečních Událostech, komentářích šéf lidovců a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Spolustraníci ho navzdory kritice za vánoční večírek pořádaný jeho resortem v den tragické střelby na pražské filozofické fakultě podpořili. On sám přiznal, že leden byl pro něj velmi náročný a že ho mrzí, že se o kritice některých spolustraníků nedozvěděl přímo od nich, ale z médií.
27. 1. 2024|

Vliv médií i kontrakultury. Kde se vzal fenomén „ošklivých“ vánočních svetrů

Pletený svršek se soby, vánočními ozdobami a stromky či třeba se sněhulákem. Svetry s vánočními motivy se v posledním desetiletí staly velmi oblíbenou součástí svátečního období. Prodávají je nejen fast fashion řetězce a luxusní módní domy, ale i fastfoody či streamovací platformy. S vánočními svetry se pořádají i vánoční večírky či fundraisingové akce. Pletené svršky s motivy Vánoc zpočátku neměly být směšné ani „ošklivé“, pouze kreativní a radostné. Křiklavé a někdy i bláznivé motivy a způsoby provedení se na trhu objevily poměrně nedávno. Podle módní historičky Gail DeMeyereové je pro vánoční svetry charakteristické, že se líbí většině lidí a dokážou je pobavit.
22. 12. 2022|

V Británii sílí skandál kolem loňského večírku v Downing Street v době lockdownu

Vláda britského premiéra Borise Johnsona čelí v těchto dnech novému skandálu v souvislosti s informacemi o tom, že se v premiérském sídle v Downing Street loni v čase nejpřísnějších protiepidemických restrikcí konal vánoční večírek. Vládní představitelé tvrdí, že karanténní opatření nebyla porušena, či dokonce samotné konání sešlosti popírají, situaci ale příliš nevyjasnili. V úterý pak politická bouře eskalovala, když se objevilo video, na kterém pracovníci premiérské kanceláře vtipkují o večírku při nácviku tiskové konference. Ve středu se premiér v parlamentu kvůli videu omluvil.
8. 12. 2021Aktualizováno8. 12. 2021, 16:30|