TÉMA

Transformace hospodářství

30 let zpět: Kladenské ocelárny Poldi v potížích

Jaká byla situace v Kladně před volbami 1992? Zatímco v centru města ukazovala hospodářská transformace svou vlídnější tvář v podobě nových obchodů a služeb, ocelářský kolos sužoval nedostatek zakázek a z něho plynoucí snížení výroby a tudíž i zaměstnaneckých stavů.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
3. 6. 2022|

30 let zpět: Transformace hospodářství v postsovětském prostoru očima mezinárodního společenství

Sekretariát evropské hospodářské komise OSN uveřejnil zprávu hodnotící přechod na tržní ekonomiku ve východní Evropě. Konstatuje, že hospodářská recese v tomto prostoru je rozsáhlejší, než se zpočátku odhadovalo. Pozitivně hodnotí restriktivní rozpočtovou politiku Československa, díky níž se v zemi podařilo omezit inflaci.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
6. 4. 2022|

30 let zpět: První vlna takzvané velké privatizace

„Je to hluboká, bezprecedentní sonda do právního a ekonomického myšlení v naší zemi,“ tak charakterizoval český premiér Petr Pithart práci odborníků z ministerstva privatizace na schvalování projektů na odkoupení prvních tří stovek státních podniků.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
6. 1. 2022|

30 let zpět: Český Krumlov se stává drahým městem

Malá privatizace se v jihočeském historickém městě setkala před třemi dekádami s velkým zájmem. Noví majitelé obchodů a dalších provozoven služeb přizpůsobili nabídku očekávanému rozkvětu turismu. Jak na tyto změny reagovali místní občané a jak se o jejich zájmy zasazovali krumlovští radní?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
4. 1. 2022|