TÉMA

Tomáš Tesař

Krušné hory se zřejmě dočkají chráněné krajinné oblasti. Návrh projednává ministerstvo s kraji

Do první zóny připravované Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Krušné hory by mohly patřit rašeliniště a bučiny. Území by podle pracovního návrhu ministerstva životního prostředí mohlo sahat od Kraslic na Sokolovsku po Petrovice na Ústecku. Zástupci ministerstva v pondělí poprvé veřejně představili koncept CHKO Krušné hory, a to na zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje v Ústí nad Labem. Náměstek ministra životního prostředí Tomáš Tesař zdůraznil, že pevné hranice budoucí CHKO zatím nejsou dané.
24. 4. 2023|

V národních parcích by mělo být více strážců, ministerstvo je připraveno uvolnit peníze

Národní parky by mělo hlídat víc strážců. Jde o reakci na požár v Českém Švýcarsku. Rozsáhlé chráněné území hlídá pět stálých strážců. V sousedním Saském Švýcarsku je jich šestkrát víc. Požár loni objevili jako první a upozornili na něj české kolegy. Ministerstvo životního prostředí chce parkům dát peníze na nové lidi.
19. 3. 2023|

Turisté se musejí rozptýlit do dalších přírodních lokalit, nutná je propagace, říká náměstek Tesař

Problémem národních parků v Česku je podle náměstka ministryně životního prostředí Tomáše Tesaře (TOP 09) to, že lidé se v přírodě shlukují jen na některých místech. V přírodě by se podle něj měli více rozptýlit, řekl v souvislosti se současným požárem v Českém Švýcarsku v Interview ČT24. Zároveň si ale nemyslí, že by bylo správnou cestou omezovat vstup do národních parků, případně vybírat vstupné. Lidé by podle něj měli hlavně změnit své chování v přírodě.
2. 8. 2022|

Najít kompromis pěti stran bude obtížné, míní Ludvík a Pilný. Nevidím důvod, oponoval Bursík

Rozložení Poslanecké sněmovny po říjnových volbách povede k novému kabinetu, o jeho podobě teď politické strany vyjednávají. Největší šanci na sestavení vlády má koalice SPOLU, tedy ODS, KDU-ČSL a TOP 09, s koalicí PirátiSTAN. O povolebním vyjednávání a úkolech pro budoucí ministry v pořadu Události, komentáře debatovali bývalí šéfové resortů zdravotnictví, financí a životního prostředí Miloslav Ludvík (ČSSD), Ivan Pilný a Martin Bursík.
13. 10. 2021|

Inzerenti přehlížejí regionální média. Se zpravodajstvím tak z měst mizí i kontrola politiků

Došly peníze, končíme. S nečekaným rozhodnutím přišly tento týden Liberecké zprávy. Zájem o ně byl, ale jen ze strany čtenářů. U inzerentů už to bylo horší. Model, který by nezávislou regionální novinařinu nejen zaplatil, ale i něco na ní vydělal, hledají podobné projekty po celé republice. Pořad Newsroom ČT24 se ptal, v čem je problém. A proč už by další malá média neměla zanikat.
26. 1. 2020|

Tah dámou. Sněm TOP 09 zvolil do čela strany Markétu Pekarovou Adamovou

Opoziční stranu TOP 09 povede poslankyně Markéta Pekarová Adamová. V neděli dopoledne o tom rozhodli delegáti stranického sněmu. Ve volbě dostala 96 hlasů, druhý kandidát, senátor Tomáš Czernin, o patnáct méně. Ten se poté stal prvním místopředsedou, byl jediným kandidátem. Nová předsedkyně chce, aby Česko přijalo euro.
24. 11. 2019Aktualizováno24. 11. 2019, 13:23|