TÉMA

Thomas Tugendhat

Pelosiová ukončila návštěvu Tchaj-wanu, Čína na ostrov uvaluje sankce

Letadlo s předsedkyní americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiovou odlétlo z letiště v Tchaj-peji, uvedlo podle agentury Reuters kolem středečního poledne našeho času tchajwanské ministerstvo zahraničí. Pelosiová opouští Tchaj-wan po méně než 24 hodinách a pokračuje ve své cestě po Asii. Nyní míří do Jižní Koreje. Předtím předsedkyně vystoupila v tchajwanském parlamentu, kde jeho místopředsedovi Cchaj Čch'-čchangovi řekla, že chce s Tchaj-wanem rozšířit spolupráci na úrovni parlamentu. Čína, jež považuje ostrov za svou součást, mezitím na Tchaj-wan uvalila s platností od středy ekonomické sankce a předvolala si amerického velvyslance v Pekingu.
3. 8. 2022Aktualizováno3. 8. 2022, 18:21|

Trussová získala v boji o post lídra Konzervativní strany dalšího spojence

Britská ministryně zahraničí Liz Trussová našla v souboji o post lídra Konzervativní strany a příštího premiéra dalšího vlivného spojence. Na její stranu se postavil šéf zahraničního výboru Dolní sněmovny Tom Tugendhat, který patřil do širšího pole uchazečů o nástupnictví po Borisi Johnsonovi. Tugendhat v textu pro deník The Times napsal, že Trussová je jediná, kdo může stranu sjednotit.
30. 7. 2022|

Kandidáti na post lídra britských konzervativců se v první debatě přeli také o „čestnost“ Borise Johnsona

Kandidáti na post lídra britské konzervativní strany mají za sebou první televizní debatu. V té se střetli hlavně v otázkách financování veřejných služeb a ve způsobech, jak nejlépe kontrolovat inflaci. Přeli se také ohledně skandálů premiéra Borise Johnsona či práv transgender osob.
16. 7. 2022|