TÉMA

Tereza Kopáčová

Český lev chce být nekorektně glamour. „Nikdy nejsou spokojeni všichni,“ láká moderátora Jiřího Havelku

Ceny Český lev za rok 2021 by měly být filmovým tvůrcům a hercům předány 5. března příštího roku. Večer se poprvé připravuje pod kreativní supervizí režisérky Terezy Kopáčové, moderování se tentokrát ujme Jiří Havelka. Ceremoniál opět v přímém přenosu nabídne Česká televize. Akademici letos posuzují přes osmdesát titulů.
2. 12. 2021|

Lukáš Vaculík se stal školským ombudsmanem. V seriálu je jeho práce akčnější než ve skutečnosti

Pod režisérským dohledem Terezy Kopáčové natáčí Česká televize nový dramatický seriál Ochránce. Probere v něm deset případů, které otřásly školstvím. Jako školský ombusdman se na obrazovkách představí Lukáš Vaculík.
16. 10. 2020|

Jak si nepodělat život? Vydat se na podzim s ČT na Sever a za Principem slasti, to se ví

Česká televize vyrobí za rok téměř 18 tisíc hodin vlastních pořadů. Původní tvorba nebude chybět ani v podzimním vysílání. Diváci se mohou těšit na nové seriály, filmy i pořady. Krimisérii Sever od režiséra Roberta Sedláčka, Princip slasti s Karlem Rodenem nebo cyklus filmů s návodem Jak si nepodělat život. Z nehraného programu bude lákadlem už desátá řada taneční soutěže StarDance a ČT chystá také zábavní pořad To se ví, který rozebere falešné zprávy.
1. 8. 2019|

Český lev se dívá hlavně na Českou televizi. Nominace získala za Duklu 61 či Dabing Street

Měsíc po oznámení filmových nominací představují ceny Český lev také nominace na nejlepší televizní počiny uplynulého roku. Obě hodnocené kategorie – film či minisérie a seriál – si pro sebe s převahou zabraly projekty České televize. „Televizní“ Český lev bude spolu s dalšími soškami předán při slavnostním ceremoniálu 23. března, v přímém přenosu ČT.
25. 2. 2019|