TÉMA

Telefonní linka

Vyplácení dávek se zpožďuje, žadatelé nevědí proč. Úřad práce tak rozšiřuje služby své telefonické linky

Lidé žádající pomoc od státu, například příspěvek na bydlení, si mohou počkat i několik měsíců. Vyplácení dávek se totiž v některých případech zpožďuje. Po delší době se tak žadatelé na úřady obracejí znovu a zjišťují stav své žádosti. I proto Úřad práce rozšířil služby svého call centra. Od středy volající budou moci zjistit třeba to, jak daleko je zpracování jejich žádosti o konkrétní dávku. Mohou také zkontrolovat, zda při podání neudělali chybu, která vyřízení protahuje.
31. 1. 2023|

Zájem o služby organizací pro oběti domácího násilí roste. Zřizují novou telefonní linku a rozšiřují týmy

Počet klientů center poskytujících pomoc obětem domácího násilí roste. Už v září tohoto roku evidovala nezisková organizace Persefona větší počet klientů než za celý rok 2020. Před sílící epidemií covidu se i další centra jistí zavedením nové telefonní linky, krizového plánu pro další vlnu covidu-19 a nabíráním nových sociálních pracovníků. ČT to potvrdily tři oslovené organizace.
28. 10. 2021|

Svobodná Evropa začala před 70 lety přinášet do Československa celodenní objektivní informace i novou naději

Pravidelné celodenní vysílání Rádia Svobodná Evropa (RFE) v češtině odstartovalo z mnichovského studia 1. května roku 1951. Pro socialistický režim se stalo nepřítelem, pro Čechoslováky bylo v době totality jedním z mála objektivních zdrojů informací, které kvůli komunistickým rušičkám provázelo charakteristické praskání a pískání.
1. 5. 2021|

Covidová linka 1221 by mohla být zdarma. Volání je ale zatím bezplatné pouze u T-Mobilu

Mobilní operátoři začali jednat s ministerstvem zdravotnictví o provozu celostátní linky 1221. Ta je zatím zpoplatněna od 3 do 6 korun za minutu. Společnost T-Mobile uvedla, že od středy nebude při volání účtovat žádné poplatky. Zároveň jako ostatní operátoři dodává, že o účelu linky až do úterka nevěděli.
9. 9. 2020|

Nová linka hygieny kvůli koronaviru je zpoplatněná, někteří lidé to netuší

Před týdnem hygienická služba spustila novou celostátní linku 1221, kde se lidé radí o koronaviru. Operátoři odbavili jen za pondělí téměř 900 hovorů. Sloužit má jako jeden z nástrojů chytré karantény. Podle jednoho z dokumentů Ministerstva zdravotnictví má být služba zdarma. V praxi se ale ukázalo, že lidé za volání platí.
8. 9. 2020|

S koronavirem se šíří i strach. Nemocní čelí útokům okolí, pomáhají jim psychologové

Obavy z nákazy i osamělost. Psychologové upozorňují, že současná krize může mít na některé lidi i dlouhodobé dopady. Na lince zřízené armádou mluví i s volajícími, kteří čelí útokům okolí kvůli tomu, že prodělali koronavirové onemocnění.
12. 4. 2020|