TÉMA

Tecuja Jamagami

Japonská vláda se otřásla. Premiér vyměnil ministry napojené na Moonovo uskupení

Japonský premiér Fumio Kišida ve středu vyměnil část své vlády, která přišla o přízeň veřejnosti kvůli nevyjasněným kontaktům s Církví sjednocení, známé také jako Moonovo uskupení. Kvůli kontaktům na tuto náboženskou organizaci atentátník zavraždil bývalého japonského předsedu vlády Šinzóa Abeho.
10. 8. 2022|

Atentátník na Abeho se pokusil sestrojit bombu, zaútočit chtěl na šéfa náboženské organizace

Muž, který v pátek zavraždil japonského expremiéra Šinzóa Abeho, policii řekl, že se pokusil sestrojit bombu. Jedenačtyřicetiletý Tecuja Jamagami dále vypověděl, že si vyrobil několik střelných zbraní. Informovala o tom agentura Kjódó s odvoláním na zdroje obeznámené s vyšetřováním.
10. 7. 2022Aktualizováno10. 7. 2022, 06:52|

Tělo zavražděného expremiéra Abeho je v Tokiu. Policie přiznala, že na akci, kde zemřel, byly problémy

Kolona automobilů převážející tělo zavražděného expremiéra Šinzóa Abeho dorazila v sobotu do jeho tokijské rezidence. Tam čekali jeho spolupracovníci z Liberálnědemokratické strany oblečení v černém, aby mu vzdali čest, uvedla agentura AFP. Abe byl postřelen atentátníkem v pátek dopoledne v západojaponské prefektuře Nara během politické kampaně a zraněním podlehl. Pohřeb se uskuteční v úterý. Velitel policie v Naře v sobotu řekl, že nemůže popřít, že na akci, kde byl Abe, byly bezpečnostní problémy.
9. 7. 2022|