TÉMA

Tábor 2020

Mrazy komplikují opravu hráze Jordánu v Táboře

Mrazy komplikují opravu hráze vodní nádrže Jordán v Táboře. Dělníci chtějí stihnout plánovaný vánoční termín pro její znovuotevření. Hráz Jordánu je v Táboře zavřená od jara, jezdit po ní zatím smějí jenom autobusy a auta záchranné služby.
6. 12. 2023|

Bezpečnost a rychlost jízdy v Českém Krumlově znovu kontrolují radary

Tři silniční úseky v Českém Krumlově opět kontrolují radary. Zařízení na měření rychlosti vedení města znovu nainstalovalo zhruba po roční pauze. Jejich fungování se tam osvědčilo. Vybrané peníze pak poslouží dalšímu rozvoji. Inspirují se tím i další města.
3. 7. 2023|

V Táboře začala kvůli opravě lávky uzavírka hráze Jordánu, potrvá do listopadu

V Táboře začala uzavírka hráze nádrže Jordán. Auta po ní neprojedou do listopadu. Město tam obnoví téměř sto let starou lávku za víc než sto milionů korun. Jde o největší plánovanou investici města pro letošní rok.
12. 4. 2023|

V Táboře pomohl tající sníh odhalit poškozený teplovod

V Táboře se technikům podařilo najít místo havárie teplovodu díky sněhu, který v místě tál. Kvůli závadě na potrubí nefungovalo čtyřem stovkám lidí topení a netekla jim teplá voda. Místo havárie se nachází ve spodní části Ústecké ulice, potrubí poškodil silný mráz. Od středečního večera dodávky tepla do poškozené oblasti fungovaly provizorně.
15. 12. 2022|

Tábor 2020, Společně pro Tábor a Piráti se domluvili na podmínkách koalice

Hnutí Tábor 2020, Společně pro Tábor a Piráti se domluvili na podmínkách spolupráce ve vedení města. Jejich zástupci se chystají podepsat koaliční smlouvu. Jednou z priorit nového vedení bude například příprava bytové čtvrti Dvorce. Starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020), bude ve funkci pokračovat i v začínajícím volebním období.
4. 10. 2022|

Senátory Starostů povede Sobotka

Předsedou senátorského klubu Starostů a nezávislých (STAN) byl podle informací ČT zvolen Jan Sobotka, který je též starostou Vrchlabí. V příštích dvou letech povede dvacetičlenný, tedy druhý nejpočetnější klub v horní komoře. Nahradí Petra Holečka (STAN), který letos neúspěšně obhajoval mandát v obvodu Mělník a vypadl z klání o senátorské křeslo už v prvním kole.
2. 10. 2022|

Analýza: Senát opouští další známá jména, úspěch slavili nováčci

Horní komora parlamentu se po letošních volbách, kdy voliči rozhodovali o třetině křesel, personálně promění. Z oné třetiny 27 senátorů jich pět svůj mandát neobhajovalo. Dalších pět jich nepostoupilo do kola druhého. A pro dalších pět skončilo druhé kolo neúspěchem. Přehled, kdo neuspěl v druhém kole, zpracoval politolog a analytik ČT Kamil Švec.
1. 10. 2022|