TÉMA

Stany

Lidé ve Žďáru nad Sázavou kempují před radnicí. Město slíbilo prodat parcely těm nejrychlejším

Už tři dny kempuje na dvacet lidí před radnicí ve Žďáru nad Sázavou. Důvodem je 27 parcel na rodinné domy, které město prodá za zvýhodněnou cenu těm nejrychlejším. Čekající si sepsali vlastní pravidla a ta dodržují. Město bude jimi vytvořený pořadník akceptovat. Zájemci ale musejí na místě vydržet do pondělí, v sedm ráno se rezervace začnou zapisovat.
7. 9. 2022|

Není možné, aby v hlavním městě nebylo centrum pro uprchlíky. Když to zvládnou kraje, musí to zvládnout i Praha, říká Grolich

Podle jihomoravského hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) není možné uzavřít pražské asistenční centrum pro uprchlíky z Ukrajiny, což vedení hlavního města plánuje fakticky od čtvrtka. „Nerozumím pražskému primátorovi Hřibovi,“ řekl Grolich v Interview ČT24. O situaci romských uprchlíků v Brně, kteří živoří v nuzných podmínkách ve stanech u autobusového nádraží, říká, že „jsou fakticky v režimu bezdomovců a o bezdomovce se nestará kraj.“
14. 6. 2022|

Z břehů Rozkoše mizí boudy a přístřešky, které si tam lidé postavili bez povolení

Pracovníci Povodí Labe začali bourat a likvidovat desítky přístřešků, bud a improvizovaných chat na březích přehrady Rozkoš na Náchodsku. V uplynulých letech je tam lidé budovali bez povolení nebo jde v několika případech o pozůstatky někdejších odborářských rekreačních objektů. Jsou navíc v zátopovém pásmu. Většina má zmizet ještě do konce roku.
8. 12. 2021|

V kempech u Orlíku již několikrát hořely karavany. Majitelé kolem nich vztyčují nepovolené přístřešky

Opakované požáry v kempech u Orlíku bude řešit Povodí Vltavy. Karavany jsou často ve velmi špatném technickém stavu a jejich majitelé je navíc pomocí různých úprav často proměnili na černé stavby. Prevence požárů je pak nulová.
29. 7. 2021|

Stovky amerických vojáků projedou od soboty do středy českými silnicemi. Zastaví se v Rančířově

Od soboty do středy budou přes Českou republiku projíždět američtí vojáci. Pojedou z Německa do Maďarska na mezinárodní cvičení Severoatlantické aliance (NATO), při svém přesunu budou odpočívat v Rančířově na Jihlavsku. V konvojích bude šest stovek vojáků a 190 kusů techniky.
20. 5. 2021Aktualizováno20. 5. 2021, 20:05|