TÉMA

Sportovní klub

Češi řeší energetickou krizi po svém. Nakupují teplé oblečení i vlnu

Někteří lidé se obávají aktuální topné sezony a hledají způsoby, jak ušetřit. Kabinet už vyzval domácnosti k úsporám například snížením teploty v domech. Odráží se to už na zvýšeném prodeji teplého oblečení nebo pletacích pomůcek. Kvůli vysokým cenám energií se zároveň některé sportovní kluby obávají o svou existenci.
19. 9. 2022|

Za pozemky pro městský okruh dá Brno Sokolu dotaci na halu a rekonstrukci sportoviště

Brněnští zastupitelé schválili dohodu mezi městem a TJ Sokol Husovice, která usnadní budování velkého městského okruhu v úseku Tomkovo náměstí – Rokytova. Město získá potřebné pozemky, jednota naopak dotaci na sportovní halu a na rekonstrukci sportoviště.
16. 2. 2021|

Kompenzace ztrát by se ke sportovním klubům mohly dostat od července. K dispozici bude miliarda korun

Sportovní kluby by mohly dostávat dotace z mimořádného programu COVID-Sport jako kompenzaci ztrát kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru od první poloviny července. Uvedl to předseda Národní sportovní agentury (NSA) Milan Hnilička (za ANO). Program počítá s podporou v celkové výši jedné miliardy korun. Podle průzkumu NSA a ohlasů České unie sportu o něj budou mít sportovní spolky a tělovýchovné jednoty pravděpodobně velký zájem.
2. 6. 2020|

Stadion na Letné přejde do majetku města. Zajistit má budoucnost fotbalu ve Zlíně

Zastupitelé města Zlína ve čtvrtek schválili smlouvu o bezúplatném převodu fotbalového stadionu na Letné od společnosti Sportovní kluby Zlín na město, které má pomoci s investicemi do oprav. Podle opozičních zastupitelů je ale smlouva riziková, výše nákladů podle nich není jasně daná. Smlouva bude platná od 1. ledna příštího roku.
24. 10. 2019|