TÉMA

Rusko-Ukrajinský konflikt

Ukrajinská armáda přijímá vojáky z Kolumbie zvyklé bojovat s drogovými kartely a povstalci

Ukrajina rozšiřuje systém umožňující lidem z celého světa připojit se k armádě. Přijímá i profesionální vojáky z Kolumbie. Ti posilují řady dobrovolníků, kteří reagovali na výzvu prezidenta Volodymyra Zelenského zapojit se do války jeho národa s Ruskem, napsala agentura AP.
10. 2. 2024|

Papež volá po dialogu s Moskvou. Tamní patriarcha se však setkání vyhnul

Pokus papeže Františka otevřít cestu k dialogu a smíření při možném řešení rusko-ukrajinské války opět vyšel naprázdno. Hlava katolické církve zamířila na setkání světových náboženských lídrů do Kazachstánu, kde se původně měla setkat s ruským patriarchou Kirillem. Ten však dopředu oznámil, že nepřijede, a vyslal za sebe z Moskvy delegaci.
15. 9. 2022|

Finanční analytický úřad nově vede Jiří Hylmar

Ředitelem Finančního analytického úřadu (FAÚ) je od pátku Jiří Hylmar, který vyhrál výběrové řízení. Řízením úřadu byl Hylmar pověřen od letošního března poté, co na vlastní žádost ve funkci ředitele skončil Libor Kazda.
1. 7. 2022|

Země Quad jsou proti změně statu quo kdekoli ve světě, prohlásil japonský premiér

USA, Austrálie, Japonsko a Indie nebudou tolerovat silovou změnu statu quo, tedy stávající mezinárodní situace, v žádném regionu, zvláště ne v Asii a Tichomoří. Po setkání vůdců zemí aliance Quad to řekl premiér hostitelského Japonska Fumio Kišida. Japonsko oznámilo, že vyslalo do vzduchu své stíhací stroje, protože se k jeho vzdušnému prostoru přiblížila ruská a čínská válečná letadla. Podle informací zahraničních médií Moskva a Peking uspořádaly první společné vojenské manévry od ruského útoku na Ukrajinu.
24. 5. 2022Aktualizováno24. 5. 2022, 15:10|