TÉMA

Pracoviště

Přibylo o polovinu více případů koronaviru než před týdnem. Omikron potká každého, tvrdí virolog

Laboratoře v Česku ve středu potvrdily 11 452 případů koronaviru, jde o více než padesátiprocentní nárůst oproti minulému týdnu. Na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní připadá 478 nově nakažených, vyšší byla týdenní incidence naposledy před Vánocemi. Dál se snížil počet lidí s covidem-19 v nemocnicích, je nejnižší od konce října. S variantou omikron se potká každý, řekl virolog Evžen Bouřa. Hlavní zbraní proti covidu zůstane podle něj očkování. Farmaceutické firmy už také vyvíjí vakcínu zaměřenou na omikron, která by měla být účinnější než dnešní očkovací látky, připomněl Bouřa.
13. 1. 2022Aktualizováno13. 1. 2022, 18:34|

Tripartita jednala o pandemických opatřeních na pracovištích. Odmítla restrikce pro neočkované

Zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů ve středu jednali o opatřeních proti koronaviru na pracovištích. Mimořádné zasedání tripartity se uskutečnilo on-line. Po pondělním jednání krizového štábu jeho šéf a končící vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) zmínil návrh, podle něhož by do provozů a kanceláří nesměli lidé bez očkování, negativního testu či potvrzení o prodělaném covidu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů to ale na středečním jednání odmítli.
27. 10. 2021Aktualizováno27. 10. 2021, 20:23|

Epidemie v Česku dál zrychluje. Případná opatření by podle Babiše byla lokální

V Česku v pondělí přibylo nejvíce potvrzených případů nákazy koronavirem od začátku června. Laboratoře jich odhalily 391. Současně přibývá hospitalizovaných. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) zatím nejsou v plánu žádná celoplošná opatření. Pokud by nějaká byla přijímána, půjde podle něj o lokální restrikce, uvedl pro ČT.
7. 9. 2021Aktualizováno7. 9. 2021, 17:47|

Boj o termostat v kancelářích. Ženy jsou při vyšších teplotách produktivnější, muži fungují opačně

Ženy si často stěžují, že jim nevyhovují teploty v kanceláři – nejvíce na to, že je tam nastavená klimatizace na příliš nízké teploty. Nový výzkum potvrzuje, že jejich stížnosti jsou zcela oprávněné.
24. 5. 2019|