TÉMA

Petr Plášek

Odvolací soud potvrdil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku

Odvolací Krajský soud v Brně potvrdil traťovému komisaři Petru Pláškovi podmíněný trest za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Zmírnil dobu trvání na šest měsíců s odkladem na rok. Původně muži Okresní soud v Uherském Hradišti uložil osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmínkou na 18 měsíců. Závodní auto řízené advokátem Michaelem Bartončíkem na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, dva lidé utrpěli zranění. U dalších čtyř mužů, kteří se na organizaci závodu podíleli, soud potvrdil zproštění obžaloby.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 20:05|

Soud uložil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku. Další čtyři lidi obžaloby zprostil

Okresní soud v Uherském Hradišti uložil traťovému komisaři Petru Pláškovi osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu rok a půl za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Závodní auto tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění. Další čtyři muže, kteří se na organizací závodu podíleli, soud obžaloby zprostil.
7. 4. 2022Aktualizováno7. 4. 2022, 16:46|

Bezpečnost závodu byla připravena nadstandardně, řekl svědek v kauze rallye v Lopeníku, kde zemřely čtyři dívky

Výslechy svědků pokračuje po delší odmlce v pondělí u Okresního soudu v Uherském Hradišti projednávání nehody na rallye v Lopeníku. Při nehodě v roce 2012 závodní auto usmrtilo čtyři dívky a dva lidi zranilo. Obžaloba z případu viní členy organizačního týmu rallye včetně traťového komisaře Petra Pláška, který podle ní jednal v rozporu se svými povinnostmi, když dívky nevykázal od trati.
31. 5. 2021|