TÉMA

Pavel Vrbický

Nové městské byty v Hradci Králové zůstaly kvůli špatně zapojené elektřině bez nájemníků

Jedenáct nových městských bytů v opraveném domě v Hradci Králové zůstává už půl roku bez nájemníků. Radnice je zatím pronajmout nemůže. Nabídkovou soutěž o ně musela zrušit, když se zjistilo, že je problém s elektrickou přípojkou. V září Hradec plánuje přidělovat byty jako motivační lidem s profesemi, které ve městě scházejí.
9. 5. 2023|

ODS v Hradci Králové chce změnu v původně dojednané pětikoalici. Navrhuje přibrat ANO

ODS v Hradci Králové navrhuje jednání o vytvoření široké koalice včetně vítězného hnutí ANO. ODS také odmítá rozdělení gescí v téměř dojednané pětikoalici. Vyplývá to z tiskové zprávy ODS k povolebnímu vyjednávání v Hradci Králové. Podle původních plánů měla být pětikoaliční dohoda podepsána 24. října krátce před ustavujícím zasedáním zastupitelstva města.
19. 10. 2022|

ODS chce v Hradci Králové jednat o pětikoalici

ODS bude v Hradci Králové jednat o vzniku pětikoalice s koalicí Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09, s Piráty, hnutím Rozvíjíme Hradec a uskupením Změna pro Hradec a Zelení. V jedenáctičlenné radě města bude požadovat čtyři místa, schválila Oblastní rada ODS. V případě vzniku pětikoalice by v opozici skončily ve volbách jasně vítězné ANO a SPD.
27. 9. 2022|

Vítězové v krajských městech vyjednávají o koalicích. Ve Zlíně je dohoda ANO, ODS, lidovců a Pirátů

V krajských městech v Česku se po komunálních volbách rozjela vyjednávání o nových podobách koalic. Nejrychleji se domluvily strany v Plzni, kde by mělo vládnout ANO spolu s Piráty a STAN s podporou dvou zastupitelů za SPD. To ovšem kritizuje předseda Pirátů Ivan Bartoš i šéf STAN Vít Rakušan. Jasná je i dohoda ve Zlíně, kde bude ANO spolupracovat s ODS, KDU-ČSL a Piráty, společně budou vyjednávat s případnými dalšími partnery. V Brně, kde zvítězila kandidátka ODS a TOP 09 chce její lídryně Markéta Vaňková zahájit vyjednávání o možné koalici v pondělí.
25. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 21:51|

Dodavatelé chtějí zvednout cenu multifunkční arény v Hradci Králové

Sdružení tří dodavatelských firem chce zvednout cenu multifunkční arény, která je největší investicí Hradce Králové v posledních desetiletích, a to o jedenáct a půl procenta, tedy skoro o sedmdesát milionů korun. Argumentuje stejně jako většina stavitelů – tedy inflací, zdražováním materiálu i válkou na Ukrajině.
23. 5. 2022|