TÉMA

Normativy

Přídavky na dítě se zřejmě zvýší od ledna o 200 korun, návrh schválila sněmovna

Přídavky na dítě se zřejmě zvýší od ledna o 200 korun na 830 korun až 1580 korun měsíčně. Růst přinese vládní novela, kterou ve čtvrtek schválila sněmovna zrychleně ve stavu legislativní nouze. Poslanci opozičních ANO a SPD své představy o zvýšení přídavků neprosadili. Předlohu, která také například srovnává podmínky příspěvku na bydlení, nyní dostanou k posouzení senátoři.
1. 12. 2022Aktualizováno1. 12. 2022, 17:19|

Příspěvek na bydlení bude od října pro více lidí, teď ale nechodí některým žadatelům včas

O příspěvek na bydlení by od října mohlo žádat víc lidí. Ministerstvo práce chce zvýšit normativy – hranice přiměřených nákladů na bydlení, ze kterých se dávka počítá. Dál bude platit, že na ni dosáhnou ti, kdo vydají víc než třicet procent příjmů, v Praze to pak bude 35. Ne všem ale chodí peníze včas.
18. 9. 2022|

Příspěvky na bydlení by se mohly zvednout od října, zvažuje vláda

Vláda zváží úpravu normativních nákladů na bydlení, které slouží pro výpočet výše příspěvku na bydlení. Příští týden požádá příslušné úřady o údaje pro případné navýšení částek, řekl premiér Petr Fiala (ODS). Při zvýšení normativů se zvýší i dávka na bydlení. Normativy by se případně mohly zvednout od října, uvedlo ministerstvo práce a sociálních věcí. Resort zvažuje také cílenější nastavení podpory, aby víc odpovídala situaci v jednotlivých místech republiky. Opozice doporučuje zvednout parametry dávky minimálně o polovinu.
18. 8. 2022Aktualizováno18. 8. 2022, 18:47|