TÉMA

Návrhy

Komory parlamentu vybírají pro prezidenta z rekordního počtu návrhů na státní vyznamenání

V Poslanecké sněmovně i Senátu je letos celkem 270 návrhů na státní vyznamenání. Poslanci přitom část jmen již vyřadili. Během června by měly obě komory odsouhlasit definitivní seznam, který odešlou prezidentovi Petru Pavlovi.
22. 5. 2024|

Pražské městské části kritizují Metropolitní plán. Chtěly by nižší budovy nebo větší ochranu zeleně

Na pražský magistrát dorazily tisíce návrhů na změny Metropolitního plánu. Městským částem se nelíbí například podoba Břevnovské radiály nebo uspořádání plánovaných tras metra. Přály by si ale také nižší budovy v některých lokalitách nebo lepší ochranu zeleně. Podle předběžných čísel je k plánu na magistrátu přes čtyři tisíce podání. Ta však mohou obsahovat více podnětů, celkový počet zaslaných připomínek proto bude výrazně vyšší. Podání i připomínky Praha ještě sčítá, osoby i insituce je mohly podávat do 30. června.
13. 7. 2022|

Na předání státního vyznamenání čeká téměř sedmdesát osobností

Sedm desítek lidí stále čeká na to, až si budou moci z rukou prezidenta republiky převzít vyznamenání. Hrad ceremoniál tradičně připadající na státní svátek 28. října kvůli hospitalizaci prezidenta odsunul na 1. ledna, nakonec byl zrušen i tento termín. Státní vyznamenání se nepředávala ani v roce 2020, a to kvůli tehdejší pandemické situaci.
1. 1. 2022|