TÉMA

Miroslav Joch

Jihočeští zastupitelé zvolili hejtmanem kraje Martina Kubu

Hejtmanem Jihočeského kraje byl zvolen Martin Kuba z ODS, který získal 30 z 55 hlasů na ustavujícím povolebním zasedání. Občanští demokraté se už předtím dohodli na široké koalici s KDU-ČSL a TOP 09, ČSSD a hnutím Jihočeši. V 55členném zastupitelstvu budou mít 29 mandátů. V opozici skončili Piráti, STAN a hnutí ANO, které říjnové volby těsně vyhrálo.
3. 11. 2020Aktualizováno3. 11. 2020, 12:01|

Jihočeským hejtmanem bude Martin Kuba z ODS, placených radních bude šest

ODS bude mít na jihu Čech hejtmana – Martina Kubu. V radě by měla mít tři křesla, stejně jako ČSSD a KDU-ČSL s TOP 09, Jihočeši dvě. Placených pozic radních bude šest, o jednu méně než v minulém volebním období. Subjekty se dohodly i na personálním obsazení krajské rady. Oznámil to Kuba po jednání stran, které chtějí uzavřít koalici.
7. 10. 2020Aktualizováno7. 10. 2020, 13:03|

Šéf jihočeské dopravy musel skončit. Uškodila mu obhajoba reklamy v Playboyi

Bez jednatele je společnost Jikord, která v Jihočeském kraji organizuje veřejnou dopravu. Krajská rada odvolala dosavadního šéfa Jana Aleše kvůli zadání reklamy na krajskou dopravu. Mimo jiné se jim nelíbilo, že se placený článek propagující Jikord objevil v časopise Playboy, především ale odvolání zdůvodnili tím, jak Aleš inzerci obhajoval. Na jeho odvolání upozornil web Zdopravy.cz, informaci potvrdilo několik členů rady.
28. 8. 2020|