TÉMA

Koněvova

Koněvova ulice by se měla přejmenovat na Hartigovu, změnu podpořili zastupitelé Prahy 3

Praha 3 požádá magistrát hlavního města, aby přejmenoval Koněvovu ulici na Hartigovu podle prvního žižkovského starosty. V úterý o tom rozhodli zastupitelé městské části. O přejmenování rozhoduje rada hlavního města na základě doporučení magistrátní místopisné komise, která už dříve Prahu 3 informovala o tom, že se změnou názvu souhlasí. Krok na úterním jednání kritizovali například zastupitelé hnutí ANO.
21. 6. 2022|

Pražská Koněvova ulice se opět uzavřela v obou směrech. Do listopadu musí řidiči objížďkou

V Praze se v pondělí opět obousměrně uzavřela rekonstruovaná Koněvova ulice. Úplná uzavírka potrvá do 7. listopadu, průchozí bude ulice jen pro pěší. Opravy, které začaly loni koncem června, provádí za celkovou cenu 118,5 milionu korun firma Strabag.
30. 8. 2021|

Začala úplná uzavírka v Koněvově ulici na Žižkově. Řidiči musí do Olšanské

V obou směrech je uzavřena frekventovaná Koněvova ulice na pražském Žižkově. Technická správa komunikací ohlásila uzavírku v celé délce, osobní auta by ji měla objíždět po Olšanské. Autobusy ale ve směru do centra dojedou až ke křižovatce s Černínovou ulicí, v opačném směru je zcela neprůjezdná Koněvova mezi křižovatkami s Rokycanovou a Domažlickou ulicí. Práce v Koněvově potrvají až do listopadu, na prázdniny bude ulice jednosměrně zprůjezdněna.
26. 4. 2021Aktualizováno26. 4. 2021, 12:07|

Část Koněvovy ulice v Praze se kvůli rekonstrukci do konce října uzavře

V Praze na Žižkově se od pondělí do konce října v obou směrech uzavře průjezd rekonstruovanou Koněvovou ulicí v úseku mezi Rokycanovou a Prokopovou. Informovala o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Rekonstrukce ulice začala koncem června a potrvá do konce příštího roku. Místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení) řekl, že podle původních tvrzení TSK měl být po celou dobu oprav zachován provoz ve směru do centra. Očekává dopravní potíže.
20. 8. 2020|

Koněvova, Jižní spojka či Štěrboholská. Pražany čekají uzavírky, díky mírné zimě začínají brzy

Řada pražských silnic se letos dočká opravy. Jde o rekonstrukce komunikací i tramvajových tratí. Mezi nejvýznamnějšími jsou opravy Koněvovy ulice, Jižní spojky a Štěrboholské radiály. Tramvajové koleje pak budou vyměněny v Nádražní ulici. Kromě toho se chystají desítky drobných oprav, dopravu ovlivní i kulturní a sportovní akce.
4. 3. 2020|