TÉMA

Kardašova Řečice

Českem procházejí bouřky, do soboty může lokálně spadnout až 100 milimetrů srážek

Bouřky, které od pátečního odpoledne procházejí částí Česka, mohou být podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) zejména v Jihočeském kraji a na jihu Středočeského kraje a západě Vysočiny ojediněle extrémně silné. Doprovodit je může přívalový déšť, krupobití a vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině. Pásmo velmi silných bouřek se kolem 22. hodiny rozšířilo k severu až severovýchodu až po Prahu. Intenzivní srážky budou způsobovat zatopování níže položených míst a rozvodňování menších toků. Další bouřky se mohou v těchto oblastech objevit i v průběhu večera a první poloviny noci.
24. 6. 2022Aktualizováno24. 6. 2022, 21:50|

V Kardašově Řečici klesá zájem o topení plynem. Obyvatelé hledají levnější varianty

V Kardašově Řečici na jihu Čech postupně vyměňují dosluhující teplovodní systém za zemní plyn. Nyní dělají nové přípojky. Mnozí z původních zájemců ale nakonec zřejmě plynem topit nebudou. Hledají totiž levnější možnosti.
5. 5. 2022|

Rybníkáři na jihu Čech budou přepouštět vodu kanálem mezi rybníky stejně jako v 16. století

Rybníkáři z Kardašovy Řečice staví umělý kanál, kterým budou dopouštět vodu ve svém největším rybníku Holná, kde v minulosti často chyběla. Vrací se ke způsobu práce Jakuba Krčína a Štěpánka Netolického, kteří už v 16. století budovali v jižních Čechách přepouštěcí kanály.
5. 9. 2021|

Děti z Mnichu nestíhají kvůli novému jízdnímu řádu výuku, do školy je budou vozit hasiči

Děti z Mnichu u Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku budou do školy dočasně vozit hasičská auta. Kvůli úpravám v novém jízdním řádu na železnici se totiž jinak nedostanou do školy včas. Uplynulý týden je vozili rodiče, kteří si kvůli tomu ale museli upravit pracovní dobu.
21. 12. 2019|