TÉMA

Jaroslav Hlinovský

Mynář rezignuje k 8. březnu, sdělila Vohralíková. Ovčáček zatím odchod řeší

Další lidé z kanceláře končícího prezidenta oznámili odchod. Jde o mluvčího Jiřího Ovčáčka a vedoucího Vratislava Mynáře. Ten dal výpověď ve středu. Nastupující šéfka kanceláře zvoleného prezidenta Petra Pavla Jana Vohralíková má k dispozici informace o rezignaci sedmi nejbližších spolupracovníků Miloše Zemana.
1. 3. 2023|

Novák z prezidentské kanceláře nabídne rezignaci, Kruliš a Hlinovský dali výpověď

Ředitel administrativní sekce prezidentské kanceláře Jan Novák nabídne novému vedení Pražského hradu svou rezignaci na tuto funkci. V samotné kanceláři chce zůstat. Pokračovat plánuje i ve vedení Správy Pražského hradu, kde nedávno vyhrál výběrové řízení, oznámil v pátek. Potvrdil tak informace Hospodářských novin. Podle Deníku N v hradní kanceláři podali na konci ledna výpověď hradní protokolář Vladimír Kruliš a ředitel prezidentova sekretariátu Jaroslav Hlinovský.
3. 2. 2023Aktualizováno3. 2. 2023, 14:08|

Hradní úředníci dostali loni rekordní odměny. Mynář bezmála 900 tisíc

Hradní úředníci si loni vydělali nejvíc peněz za druhé volební období prezidenta Miloše Zemana. Vedoucí jeho kanceláře Vratislav Mynář dostal na mimořádných odměnách 895 tisíc korun, celkem měl čistý příjem asi 2,4 milionu. Vyplývá to z informací, které zveřejnila Kancelář prezidenta republiky (KPR). V porovnání s dříve zveřejněnými údaji dostali vedoucí zaměstnanci KPR před koncem Zemanova mandátu nejvyšší odměny od roku 2016. Hrad mezi devět úředníků rozdělil celkem 3,87 milionu korun.
6. 1. 2023|