TÉMA

Jaromír Strnad

Vedení Čáslavi podmiňuje rozšíření skládky vznikem obchvatu

Vedení Čáslavi na Kutnohorsku souhlasí s plánovaným rozšířením skládky jen za situace, že bude zároveň vybudován jihozápadní obchvat města. Řekl to tamní starosta Jaromír Strnad (ČSSD). Část obyvatel se proti záměru bouří, obávají se nárůstu dopravy. Vznikla i protestní petice. Společnost AVE CZ odpadové hospodářství, která skládku provozuje, tvrdí, že se dopravní zátěž po rozšíření nezvýší.
19. 1. 2023|

Analýza: Senát opouští další známá jména, úspěch slavili nováčci

Horní komora parlamentu se po letošních volbách, kdy voliči rozhodovali o třetině křesel, personálně promění. Z oné třetiny 27 senátorů jich pět svůj mandát neobhajovalo. Dalších pět jich nepostoupilo do kola druhého. A pro dalších pět skončilo druhé kolo neúspěchem. Přehled, kdo neuspěl v druhém kole, zpracoval politolog a analytik ČT Kamil Švec.
1. 10. 2022|

Kutnohorským senátorem se stal Bohuslav Procházka

Senátní volby v obvodu Kutná Hora vyhrál Bohuslav Procházka (KDU-ČSL), získal 50,62 procenta hlasů. Druhý Jaromír Strnad (ČSSD+ANO) obdržel 49,37 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zúčastnilo 18,69 procenta voličů, v prvním kole před týdnem hlasovalo 44,04 procenta.
1. 10. 2022|

V Kutné Hoře ve druhém kole senátních voleb změří síly Strnad s Procházkou

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Kutná Hora postoupili obhajující senátor Jaromír Strnad (ČSSD) a jeho vyzyvatel Bohuslav Procházka (KDU-ČSL). Strnad získal 31,57 procenta hlasů, druhý Procházka 20,38 procenta. Voleb se zúčastnilo přibližně 44,04 procenta voličů, o hlasy v Kutné Hoře usilovalo sedm kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října.
24. 9. 2022Aktualizováno27. 9. 2022, 16:33|

V senátních volbách obhajuje mandát většina z vedení komory, o návrat usilují i někteří ex-senátoři

I když je Senát politickou institucí s nejdelší délkou mandátu, konají se volby do horní komory nejčastěji. Každé dva roky proběhne volba třetiny senátorů, kteří pak vykonávají mandát následujících šest let. Řádné volby do Senátu čekají české voliče i letos. První kolo proběhne společně s volbami do obecních zastupitelstev 23. a 24. září. Kdo se se pokusí svůj mandát obhájit, kdo se do něj chce vrátit a kdo naopak v senátních lavicích už nezasedne?
20. 9. 2022|