TÉMA

Jan Váňa

Daň z nemovitosti se někde zvýšila až pětinásobně. Majitelé ji musí zaplatit do konce května

Základní sazby daně z pozemků, staveb i bytových jednotek vzrostly v průměru o 80 procent. Nové výměry rozesílá poplatníkům finanční správa zhruba od půlky dubna. Někteří majitelé nemovitostí zaplatí i násobně víc než v minulých letech. Obce totiž mohou vyhláškou stanovit místní koeficient a tím daň ještě zvýšit. Lhůta pro zaplacení daně nebo první splátky je do konce května.
9. 5. 2024|

Park kolem Schwarzenberské hrobky nechce Třeboň ani zadarmo. Péče o něj je drahá

Stát se zbavuje parku kolem hrobky Schwarzenbergů v Třeboni. Sousední obce ani státní instituce o něj nemají zájem ani zadarmo. Úřad začal jednat i s Karlem Schwarzenbergem, potomkem rodu, který pozemky vlastnil. Zatím je může získat jen na přechodnou dobu, než stát najde definitivního vlastníka.
28. 4. 2023|

Autorka článku popsala incident na Babišově mítinku. Zákrok asi nebyl v pořádku, shodují se experti

Redaktorka a autorka článku o zákroku policie na mítincích šéfa hnutí ANO Andreje Babiše Ivana Svobodová v pořadu 90' ČT24 podrobně popsala oba incidenty. Experti se shodli na tom, že zásahy policistů zřejmě nebyly v pořádku, podle nich je za každých okolností nutné, aby se policisté legitimovali. Situaci za alarmující označila v Událostech, komentářích také šéfka sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Naopak místopředseda ANO Radek Vondráček zkritizoval policejního prezidenta Martina Vondráška za to, že událost komentoval, aniž by byla řádně vyšetřena.
6. 8. 2022|