TÉMA

Hurbanovo

Zsuzsová si za zprostředkování vraždy slovenského politika odsedí 21 let

Alena Zsuzsová, Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár jsou vinni v případu vraždy někdejšího primátora jihoslovenského Hurbanova Lászlóa Basternáka. Nejvyšší soud potvrdil rozsudek Specializovaného trestního soudu a zamítl odvolání obžalovaných i prokurátora. Ten požadoval navýšení dříve vyměřených trestů z 21 na 25 let.
13. 10. 2021Aktualizováno13. 10. 2021, 13:24|

Soud poslal Zsuzsovou zpět do vazby. Je obviněná z přípravy tří vražd a podílu na jedné

Alenu Zsuzsovou, kterou ve čtvrtek slovenský soud zprostil obžaloby ze zprostředkování vraždy novináře Jána Kuciaka, v sobotu jiný soudce podle médií poslal opět do vazby, ale v jiném případu. Zsuzsová v něm čelí obvinění z účasti na přípravě tří nedokonaných vražd. Obžalována je také z podílu na vraždě jednoho regionálního politika. Zsuzsová podala proti vazebnímu stíhání stížnost, na rozhodnutí slovenského nejvyššího soudu ale bude čekat ve vazbě.
5. 9. 2020|
Vražda novináře Kuciaka

Ženu obviněnou z Kuciakovy vraždy policie obvinila z podílu na smrti primátora Basternáka

Jednu z obviněných z loňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka Alenu Zsuzsovou ve čtvrtek policie na Slovensku obvinila spolu s dalšími třemi osobami z podílu na jiné úkladné vraždě. Vyplývá to z informací, které policie zveřejnila na sociální síti.
24. 1. 2019Aktualizováno24. 1. 2019, 13:41|