TÉMA

Hana Mastrini

V kauze smluv s externisty na středočeském úřadě potvrdil soud bývalé vedoucí kanceláře hejtmanky podmínku

V případu pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě odvolací soud potvrdil Haně Mastrini, bývalé vedoucí kanceláře někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), roční podmínku s odkladem na dva a půl roku. Snížil jí ale peněžitý trest o 10 tisíc na 140 tisíc korun. Externisté podle policie odpracovali méně hodin, než za kolik dostali zaplaceno, Mastrini podle verdiktu výkazy práce podepisovala. Odsouzená už v minulosti pochybení odmítla.
12. 12. 2022|

V kauze externistů uložil soud bývalé vedoucí kanceláře středočeské exhejtmanky nepravomocně podmínku

V případu pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě potrestal soud bývalou vedoucí kanceláře někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Hanu Mastrini roční podmínkou s odkladem na dva a půl roku. Uložil jí také peněžitý trest 150 tisíc korun, úřadu má žena nahradit zhruba 1,47 milionu korun. Externisté podle policie odpracovali méně hodin, než za kolik dostali zaplaceno, Mastrini podle obžaloby výkazy práce podepisovala. Její obhájce se proti rozsudku odvolal.
25. 7. 2022|

Blízký spolupracovník exhejtmanky Pokorné Jermanové míří před soud kvůli kauze s externisty

Státní zástupkyně obžalovala bývalého vysoce postaveného úředníka Středočeského kraje a blízkého spolupracovníka někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Romana Šuberta. Obžaloba se týká kauzy s pracovními smlouvami externistů na krajském úřadě. Podání obžaloby ČT potvrdila obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Hana Vrbová.
17. 5. 2022|

Bývalá vedoucí kanceláře exhejtmanky Jermanové míří kvůli smlouvám s externisty před soud

Státní zástupkyně podala obžalobu na někdejší vedoucí odboru kanceláře bývalé středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO). Týká se kauzy s pracovními smlouvami externistů na krajském úřadě. Informaci ČT potvrdila státní zástupkyně Michala Ševčíková. Žalobkyně viní úřednici Hanu Mastrini z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Druhého obviněného v kauze, kterým je bývalý vysoký úředník Roman Šubert, policie stále vyšetřuje. Kraj podle dřívějších informací údajně vyplácel externistům v době, kdy byla hejtmankou Pokorná Jermanová, pět milionů korun ročně.
4. 1. 2022|