TÉMA

František Savov

Státní zastupitelství obžalovalo jedenáct lidí včetně Savova z krácení daní

V daňové kauze se škodou vyčíslenou na zhruba 653 milionů korun obžalovalo státní zastupitelství jedenáct lidí. Z dřívějších informací vyplývá, že jedním z obžalovaných je také podnikatel František Savov, kterého policie stíhá jako uprchlého. Savov ve čtvrtek zopakoval, že obžalobu odmítá.
27. 10. 2022Aktualizováno27. 10. 2022, 20:06|

Policie navrhla obžalobu v daňové kauze Octavian. Figuruje v ní podnikatel Savov

Policie navrhla podání obžaloby v případu krácení daní a praní špinavých peněz se škodou zhruba sedm set milionů korun. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. V kauze čelí stíhání jedenáct lidí. Podle dřívějších informací je mezi nimi podnikatel František Savov. Kriminalisté ukončili vyšetřování po 8,5 letech. Savov vzkázal, že veškerá obvinění považuje za absurdní a vykonstruovaná
13. 6. 2022Aktualizováno13. 6. 2022, 17:32|

Bývalá vagonka Legios jde podruhé do konkurzu, dluží více než miliardu korun

Věřitelé firmy Heavy Machinery Services (HMS) rozhodli, že firma už podruhé skončí v konkurzu. Hlasování o reorganizaci při jednání na Krajském soudu v Českých Budějovicích nikdo nenavrhl. Věřitelé by tak mohli po letech dostat peníze za pohledávky. Firma je v insolvenci, dluží asi 1,1 miliardy korun, řekla insolvenční správkyně Petra Hýsková.
11. 6. 2021|

On-line divizi Mladé fronty koupila za 15,8 milionu společnost Internet Info

On-line divize vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, se v pátek prodala za 15,8 milionu korun. Divizi koupila firma Internet Info. Vyvolávací cena byla 15 milionů Kč, druhý zájemce, společnost A 11, přestal přihazovat u ceny 15,5 milionu. Oznámili to marketingová ředitelka Internet Info Renata Fiedlerová a ředitel vydavatelství A 11 Aleš Zavoral. Do divize patří kromě jiného i weby euro.cz a profit.cz.
8. 1. 2021|

Případ zkrachovalé lounské vagonky se znovu vrací k soudu, píše E15

Po zásahu Nejvyššího soudu se případ zkrachovalé lounské vagonky Heavy Machinery Services (HMS) vrací na začátek. Nejvyšší soud podle serveru E15 zrušil verdikt nižších soudů o konkurzu vagonky. Podnik dluží přes tři miliardy korun. Soudy budou nyní muset znovu rozhodnout, zda nad vagonkou, která se dříve jmenovala Legios, vyhlásí konkurz, nebo povolí reorganizaci. Nejvyšší soud vrátil případ na začátek kvůli tomu, že rozhodnutí schůze věřitelů o reorganizaci HMS z roku 2014 je neplatné.
6. 1. 2021|

Insolvenční správkyně žádá soud, aby ukončil provoz Mladé fronty

Insolvenční správkyně vydavatelství Mladá fronta Petra Hýsková požádala soud, aby ukončil jeho provoz. V majetku firmy nejsou peníze na provoz, mzdy či náklady na tisk, vyplývá z vyjádření, které zveřejnila v insolvenčním rejstříku.
25. 11. 2020Aktualizováno25. 11. 2020, 16:18|

Vrchní soud odmítl, aby úpadek Mladé fronty řešil pražský soud. Řízení bude pokračovat v Českých Budějovicích

Vrchní soud v Praze odmítl návrh Krajského soudu v Českých Budějovicích, aby insolvenční řízení s vydavatelstvím Mladá fronta převzal Městský soud v Praze. Důvody pro přechod insolvenčního řízení do Prahy považuje vrchní soud za nedostatečné. S přesunem řízení nesouhlasila ani společnost Mladá fronta, ani insolvenční správkyně. Řízení bude pokračovat v Českých Budějovicích, plyne z údajů v insolvenčním rejstříku.
30. 10. 2020Aktualizováno30. 10. 2020, 14:02|

Dalším osudem vydavatelství Mladá fronta se bude zabývat nový soudce

Vrchní soud v Praze v pondělí zrušil prohlášení konkurzu na vydavatelství Mladá fronta, a tedy i následný prodej v aukci. Důvodem je možná podjatost soudce Zdeňka Strnada vůči Mladé frontě, případně i dalším účastníkům řízení. Soudce Strnad je z rozhodování ve věci Mladé fronty vyloučený a o řešení úpadku vydavatelství bude znovu rozhodovat jiný soudce soudu první instance.
8. 9. 2020Aktualizováno8. 9. 2020, 17:34|

Mladá fronta se vydražila za 50 milionů. Nejvíce nabídla agentura PP Partners, uvedl server Info

Vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, bylo vydraženo za 50,1 milionu korun agenturou PP Partners podnikatele Andreje Čírtka. V elektronické aukci zvítězil nad vydavatelstvím A11 Aleše Zavorala. Uvedl to server Info.cz. Výslednou cenu zveřejnila na svém webu dražební společnost Gaute. Prodej zájemci, který předložil nejvyšší nabídku, musí potvrdit insolvenční soud, který má jednat ve čtvrtek.
2. 9. 2020|

Skupina CPI Property Group Radovana Vítka poskytne Mladé frontě úvěr. Chce ji převzít

Vydavatelství Mladá fronta, které vydává například týdeník Euro, se dohodlo na úvěrovém financování se skupinou CPI Property Group Radovana Vítka. CPI jí poskytne úvěrový rámec 45 milionů korun, který se bude čerpat postupně. Realitní skupina chce Mladou frontu v rámci insolvenčního řízení převzít. Firmy to uvedly ve společné tiskové zprávě.
3. 3. 2020|

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta do úpadku

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku. Věřitelé by měli pohledávky přihlásit do dvou měsíců, soud je přezkoumá v květnu. Krajský soud v Českých Budějovicích zveřejnil své usnesení v insolvenčním rejstříku. Vydavatelství čelí u krajského soudu návrhu na insolvenci a minulý týden na sebe také podalo insolvenční návrh. Nepodařilo se mu dotáhnout jednání o vstupu významné slovenské investiční skupiny a banka mu zablokovala účty.
17. 2. 2020|

Mladá fronta na sebe podala insolvenční návrh. Vydavatelství usiluje o reorganizaci

Vydavatelství Mladá fronta, které u českobudějovického krajského soudu čelí návrhu na insolvenci, na sebe podalo insolvenční návrh. Banka firmě zablokovala účty a vydavatelství se nepodařilo dotáhnout jednání o vstupu významné slovenské investiční skupiny. Vedení společnosti chce vydavatelství reorganizovat.
13. 2. 2020|

První česká církevní banka? Biskupství se připravují na provoz bez dotací od státu

Ještě deset let bude stát částečně dotovat provoz církví. Příspěvek se postupně snižuje, ale církve zároveň dostávají peníze za nevydaný majetek v restitucích. Největší část patří katolickým diecézím. A ty příspěvky investují, aby přinášely další peníze. Koupily třeba malé pražské nemocnice, vstoupily i do kampeličky a zvažují i zřízení první církevní banky.
19. 1. 2020|

Vrchní soud zrušil verdikt o zamítnutí reorganizace vagonky HMS

Vrchní soud v Praze zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Českých Budějovicích, který v lednu zamítl reorganizaci společnosti Heavy Machinery Services (HMS). Vagonka v Lounech, jež se dříve jmenovala Legios, dluží věřitelům téměř 3,3 miliardy korun a od roku 2014 je v úpadku. Českobudějovický soud bude muset případ znovu projednat, vyplývá z usnesení vrchního soudu. Zástupci HMS verdikt uvítali, krajský soud podle nich bránil věřitelům ve vyjádření názoru na případnou reorganizaci společnosti.
29. 4. 2019|

Soud zamítl insolvenční návrh na firmu Legios Loco jako šikanózní

Krajský soud v Českých Budějovicích odmítl insolvenční návrh, který na vagonku Legios Loco podal Serhij Varcarjuk (Serhiy Vartsaryuk) z Ukrajiny. Soudce Zdeněk Strnad v odůvodnění uvedl, že návrh je šikanózní. Varcarjukovi zároveň uložil pokutu 20 tisíc korun. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku, potvrdila mluvčí krajského soudu Ivana Vobejdová.
8. 4. 2019|

iDNES: Savov požádal v Británii o azyl, brání to jeho vydání do Česka

Podnikatel František Savov, který je v Česku stíhaný pro krácení daní a legalizaci výnosů z trestné činnosti, požádal ve Velké Británii o azyl. Brání to jeho vydání do Česka. S odvoláním na Městské státní zastupitelství v Praze to napsal web iDNES.cz. Savov v Británii žije a podniká a vede odtud spor proti Česku.
25. 2. 2019|