TÉMA

Filip Leder

Brněnské ulice jsou zasypané listím. Letos opadává až po plánovaném blokovém čištění

V některých brněnských městských částech mají problémy s úklidem listí. Podzimní blokové čištění tam bylo už v říjnu. Letos ale kvůli relativně teplému podzimu listí ze stromů opadává později než obvykle. Technika už je připravená na zimu a místo smetáků má radlice.
21. 11. 2023|

Náhodou se potkali před mou kanceláří, hájí Hladík schůzku, kterou chtěla vysvětlit policie

Zastupitel města Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) byl nominován lidovci na post ministra životního prostředí jako nástupce Anny Hubáčkové (za KDU-ČSL), která rezignovala ze zdravotních důvodů. Hladíkův nástup ale zbrzdila policejní razie související s korupční kauzou okolo přidělování bytů v Brně. Policisté mimo jiné zasahovali i v Hladíkově kanceláři na brněnském magistrátu, kde končil jako primátorčin náměstek. Hladík v případu není obviněný. KDU-ČSL mu později vyjádřila podporu a na jeho nominaci trvá. V Interview ČT24 Hladík řekl, že očekává, že se za čtyři týdny, během kterých má podle premiéra Petra Fialy (ODS) vysvětlit veřejnosti svou situaci, nakonec ministrem stane.
8. 11. 2022|

Brno povede v následujících čtyřech letech pětikoalice, oznámila Vaňková

Nabídku na sestavení široké koalice v Brně od ODS s TOP 09 přijali všichni, tedy ANO, KDU-ČSL se STAN, Piráti i ČSSD. Bude mít 46 z 55 mandátů. Oznámila to primátorka Markéta Vaňková.  Koaliční smlouvu zástupci stran podepíší ve středu. Ustavující zastupitelstvo bude 20. října.
17. 10. 2022Aktualizováno17. 10. 2022, 14:25|

V Brně opravují vnitrobloky. Úsporněji, než si představovali architekti

Brno opravuje jeden z největších městských vnitrobloků za padesát milionů korun. Prostor mezi ulicemi Šumavská, Pod Kaštany a Tábor v Žabovřeskách se ale nakonec nemění podle studie z roku 2011. Ta měla sloužit jako inspirace pro všechny městské vnitrobloky. Na jejich celkové opravy podle ideálních představ architektů ale správci nebo majitelé často nemají peníze.
26. 2. 2020|