TÉMA

Exkrementy

KLDR vyslala do Jižní Koreje balony s odpadky a výkaly

Jižní Korea ve středu obvinila svého severního souseda, že přes společnou hranici vyslal velké množství balonů, které nad jihokorejským územím shazovaly předměty včetně odpadků a exkrementů. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž Soul čin komunistické diktatury odsoudil jako nebezpečný.
29. 5. 2024Aktualizováno29. 5. 2024, 22:26|

Lidé v době železné pili pivo a jedli plísňový sýr, zjistili vědci z exkrementů

Vědci díky analýze exkrementů starých 2700 let zjistili, že lidé v době železné už pili pivo a jedli plísňový sýr. Ve stolici pravěkých horníků, která se zachovala v solných dolech v rakouském Hallstattu, totiž při mikrobiologickém rozboru objevili mimo jiné stopy modré plísně, která se dodnes používá při výrobě zrajících sýrů. V jídelníčku tehdejších lidí nicméně převažovaly celozrnné obilniny, které doplňovalo ovoce, luštěniny a maso, uvedli odborníci ve studii zveřejněné v časopise Current Biology.
14. 10. 2021|

Ani 1500 korun ročně za psa nestačí, pražské radnice za úklid po nich utratí miliony

Poplatky za psy kryjí radnicím jen část nákladů na úklid exkrementů. Ukázala to anketa ČT mezi deseti centrálními obvody hlavního města Prahy; podle některých se rozdíl navíc stále zvětšuje. Městské části to chtějí řešit represí: plánují například více pokutovat majitele, kteří po svých psech neuklízí.
8. 2. 2020|