TÉMA

Eva Jurinová

Některé stanice bylo složité namluvit, vzpomínaly „hlasy“ z pražského metra

Tři hlasy oznamující stanice mohou lidé aktuálně slyšet v pražském metru. Jde o novináře a rozhlasového moderátora Tomáše Černého, někdejší moderátorku Evu Jurinovou a novinářku Světlanu Lavičkovou, která je zároveň jediným a původním hlasem zelené linky. Lavičková i Černý byli hosty 90' ČT24, kde vzpomínali na některé i zábavné momenty s tím spojené. „Pro mě byla nejtěžší Nemocnice Motol, aby to nevyznělo pohřebně. Nemocnice Motol – konečná stanice. To když vezmete doslova, tak je to hrozné,“ uvedla Lavičková. Černý zmínil, že čas od času je někdo po hlase pozná. „Byl jsem zvyklý na rozhlasové mluvení, to je komorní. A najednou hlášení v metru. To mi vždycky Světlana říkala: ‚Musíš ty lidi vyhnat z toho vlaku‘.“
7. 1. 2025|

Názvy zastávek v pražských tramvajích a autobusech bude hlásit Jan Vondráček

Názvy zastávek a další informace pro cestující v autobusech a tramvajích pražské integrované dopravy (PID) bude na městských a příměstských linkách nově hlásit herec a dabér Jan Vondráček. Nahradí dosavadní hlas MHD Dagmar Hazdrovou. V anketě dopravního podniku (DPP) Vondráčka vybrali cestující.
28. 7. 2022|

Ve věku 67 let zemřela moderátorka Eva Jurinová. Její hlas znali lidé z televize, rozhlasu i metra

V neděli 3. ledna zemřela po dlouhé těžké nemoci novinářka a bývalá televizní moderátorka Eva Jurinová, informovala CNN Prima News s odvoláním na jejího bývalého kolegu Zbyňka Merunku. Jurinová pracovala v Československé televizi i Českém rozhlasu, moderovala hlavní zprávy v televizi Nova a byla také tiskovou mluvčí motolské fakultní nemocnice.
14. 1. 2021|

30 let zpět: Výsledky voleb jsou tu

Kdo vyhrál v prvních svobodných parlamentních volbách po pádu komunismu. To byla hlavní zpráva dne i pro Deník ČST. Diváci se dozvěděli vše potřebné. Jen prezentace byla z dnešního pohledu úsměvná.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
10. 6. 2020|
Načítání...