TÉMA

Džamila Stehlíková

Hrad ukončil spolupráci s advokátem Nespalou

Prezidentská kancelář ukončila spolupráci s advokátem Markem Nespalou, píše portál iROZHLAS.cz. Nespala zastupoval minulého prezidenta Miloše Zemana či hradní kancelář mimo jiné ve sporech se Zemanovým bývalým poradcem Zdeňkem Šarapatkou, vnučkou novináře Ferdinanda Peroutky či lékařkou Džamilou Stehlíkovou. Web připomíná, že Hrad zaplatil Nespalovi za deset let spolupráce z veřejných rozpočtů téměř 21 milionů korun.
13. 4. 2023|

Výroky Stehlíkové o Zemanovi nebyly trestným činem, potvrdila podle Seznam Zpráv žalobkyně

Státní zastupitelství potvrdilo odložení případu výroků psychiatričky a bývalé ministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové o fungování Hradu v době nemoci prezidenta Miloše Zemana. Uvedl to server Seznam Zprávy. Stehlíková v médiích zpochybňovala, zda v době své nemoci rozhodoval o fungování úřadu hlavy státu sám Zeman, nebo tak za něj činili lidé z jeho okolí. Hrad kvůli tomu podal na Stehlíkovou trestní oznámení pro křivé obvinění. Policisté pak uvedli, že Stehlíková se nedopustila trestného činu. Proti tomu Hrad podal stížnost. S ní ale neuspěl.
2. 2. 2023|

Výroky Stehlíkové o Zemanovi prověří státní zástupkyně. Hrad podal stížnost proti odložení případu

Trestním oznámením na psychiatričku Džamilu Stehlíkovou kvůli jejím výrokům o fungování Hradu během prezidentovy nemoci se bude zabývat státní zástupkyně. Policie případ odložila, prezidentská kancelář ale proti rozhodnutí podala stížnost. ČT to řekl obvodní státní zástupce Jan Vychyta.
10. 1. 2023|

Potřebuje psychiatra, řekla Stehlíková před soudem se Zemanem. Ten chce omluvu

Psychiatrička a bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková trvá na tom, že prezident Miloš Zeman potřebuje psychiatrickou pomoc kvůli svým závislostem na alkoholu a tabáku. U soudu ve čtvrtek uvedla, že za jejími dřívějšími, nyní žalovanými výroky o Zemanově zdraví stál dobrý úmysl – záchrana prezidentova života. Zeman po Stehlíkové žádá omluvu a milion korun na Fond ohrožených dětí. Soudkyně avizovala, že nechá vypracovat lékařský posudek k zdravotnímu stavu prezidenta v době jeho hospitalizace. Oslovit chce některý z mimopražských ústavů se specializací na psychiatrii.
8. 9. 2022Aktualizováno8. 9. 2022, 13:06|

Hrad zažaloval Stehlíkovou kvůli výrokům o Zemanově zdraví

Hrad podal žalobu na lékařku a bývalou ministryni Džamilu Stehlíkovou kvůli jejím výrokům o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Serveru iDnes.cz to potvrdil Zemanův advokát Marek Nespala, podle nějž je chování Stehlíkové „za všemi hranami“. Stehlíková vnímá žalobu jako zastrašovací a zastírací manévr. Soudní řízení ale pokládá za nejlepší cestu k odhalení pravdy okolo loňského dění na Hradě.
6. 2. 2022Aktualizováno6. 2. 2022, 14:40|

Prezident promluvil o své nemoci, trpí prý nechutenstvím

Prezident Miloš Zeman dnes v pořadu Partie Terezie Tománkové v CNN Prima News uvedl, že trpěl všední nemocí, a to nechutenstvím. Má kvůli tomu zavedenou vyživovací sondu do žaludku. Chirurg Pavel Pafko, který naznačil, že má Zeman cirhózu jater, podle prezidenta o jeho zdraví nic neví. Pafko je přitom členem jeho lékařského konzilia.
19. 12. 2021|