TÉMA

Divadelní představení

Nejvyšší soud zamítl Dukovo dovolání ve sporu o omluvu za uvedení divadelních her. Ani je neviděl, upozornili soudci

Nejvyšší soud zamítl dovolání kardinála Dominika Duky a právníka Ronalda Němce ve sporu s brněnskými divadly. Neúspěšně žádali omluvu za zásah do svých osobnostních práv, údajně způsobený uvedením dvou her na festivalu Divadelní svět Brno. Obě hry provokativní formou zobrazovaly některé křesťanské symboly a kritizovaly římskokatolickou církev a také západní pohled na muslimský svět. Podle rozsudku však nešlo o diskriminaci křesťanů ani zásah do práva na svobodu vyznání.
11. 5. 2021Aktualizováno11. 5. 2021, 09:14|

„Hra jak vystřižená ze schůze našeho SVJ.“ Rozhádaní majitelé bytů se představí i v Polsku

Společenství vlastníků režiséra Jiřího Havelky míří za hranice. V tuzemsku šlo nejdřív o úspěšné divadelní představení, pak i o film oceněný kromě jiného třemi Českými lvy. Varšavský Ochteatr hru uvádí jako první premiéru po pauze vynucené koronavirem.
16. 7. 2020|

Bojují nejen na jevišti. Divadlo přispěje na nákup softwaru pro léčbu rakoviny prsu

Zakoupením lístku na benefiční představení The Naked Truth (Odhalená pravda) přispějí diváci k pořízení speciálního softwaru pro Masarykův onkologický ústav. Program lékařům pomůže s vyhodnocením a analýzou výsledků při léčbě karcinomu prsu. Divadelní společnost StageArtCz uvede inscenaci 9. ledna na scéně Divadla Bolka Polívky.
28. 11. 2019|

Oslavy svobodného města. V Olomouci začínají Dny evropského dědictví

V Olomouci v pondělí začínají Dny evropského dědictví, letos s podtitulem Svobodná Olomouc. Akce se až do neděle 8. září ponese v duchu listopadových událostí před třiceti lety. Město zpřístupní celkem 76 památkových objektů, do nichž se běžně veřejnost nedostane. Doprovodný program nabídne street art, koncerty, filmové projekce i divadelní představení.
2. 9. 2019|