TÉMA

Děhylov

Střelbu v Ostravě připomíná památník. „Nedovolí zapomenout na sedm vyhaslých životů,“ řekl primátor

Před budovou polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava byl ve čtvrtek odhalen památník obětem loňské tragické střelby, při které přišlo o život sedm lidí a další dva byli vážně zraněni. Umělecká plastika, která má evokovat černou díru neboli mrtvé slunce, je dílem ostravského sochaře Lukáše Dvorského. Památník byl odhalen za přítomnosti zástupců města, kraje i záchranných složek přesně rok poté, co k tragédii došlo. Památník požehnal apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze Martin David.
10. 12. 2020|

Rozvodněná řeka odřízla od okolí část Opavy. Některé toky mají podle meteorologů dál stoupat

Rozvodněná řeka Opava odřízla od okolí opavskou místní část Držkovice, zaplavila všechny tři příjezdové komunikace, dostanou se na ně pouze hasiči. Podle meteorologů se ale většinou situace na východě republiky uklidňuje. Stoupat však má ještě Morava, například v Olomouci by měla třetího povodňového stupně dosáhnout v pátek. Pojišťovny už evidují škody za necelých patnáct milionů korun.
15. 10. 2020Aktualizováno15. 10. 2020, 21:10|

Více členů ochranky i inteligentní kamery. Ostravská nemocnice posiluje bezpečnostní opatření

Fakultní nemocnice Ostrava (FNO) po prosincové střelbě v čekárně traumatologické ambulance posílí jednotlivá bezpečnostní opatření. V uplynulých dnech už vedení zdravotnického zařízení rozšířilo tým ochranky a na podobné situace chce lépe připravit i zaměstnance nemocnice. V celém areálu by se navíc v budoucnu měly objevit i takzvané inteligentní kamery. Ke střelbě, po které zemřelo sedm lidí, došlo 10. prosince 2019. Dvaačtyřicetiletý pachatel krátce po útoku obrátil zbraň proti sobě.
20. 1. 2020|

Měsíc po střelbě v ostravské nemocnici. Kriminalisté mají „náznaky motivu“

Ani měsíc po střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava, která má na svědomí sedm lidských životů, policie nezná motiv dvaačtyřicetiletého útočníka. Vyšetřování se asi protáhne do poloviny letošního roku. Řekl to dozorující státní zástupce David Bartoš s tím, že vyšetřovatelé musí počkat na znalecké posudky. Policie zatím ani neví, jak se muž dostal ke střelné zbrani.
10. 1. 2020Aktualizováno10. 1. 2020, 16:25|

Ostrava schválila pomoc pro pozůstalé po obětech úterní střelby. Vězeňská služba vyhlásí sbírku

Ostravští zastupitelé schválili stotisícové odškodné pro pozůstalé šestice lidí, která zemřela během úterní střelby v místní fakultní nemocnici. Osoby, které útok přežily a utrpěly zranění, dostanou poloviční částku. Dva mrtví patřili do sboru Vězeňské služby a třetí byl jejím zaměstnancem v minulosti, podporu proto avizoval i šéf služby Petr Dohnal – v pondělí vyhlásí veřejnou sbírku.
11. 12. 2019Aktualizováno11. 12. 2019, 18:05|

V Ostravě útočil dvaačtyřicetiletý muž. Po střelbě spáchal sebevraždu

V ostravské nemocnici se v úterý ráno odehrála střelba, při níž zemřelo šest lidí a další tři byli zraněni. Útočil dvaačtyřicetiletý stavební technik Ctirad V. z Opavska. Podle svého zaměstnavatele Aleše Zyguly muž uplynulý měsíc nechodil do práce. „Posledních čtrnáct dní byl oficiálně na nemocenské,“ řekl Zygula.
10. 12. 2019Aktualizováno10. 12. 2019, 22:24|