TÉMA

ČSBS

Bez dotací i kanceláří. Obrana končí s Vodičkovým svazem bojovníků za svobodu

Nejenže Český svaz bojovníků za svobodu letos nedostane ani korunu od státu na svůj provoz, ale některé oblastní výbory svazu, který vede kontroverzní Jaroslav Vodička, musí vyklidit své kanceláře v budovách patřících ministerstvu obrany. Zjištění Reportérů ČT potvrdila mluvčí resortu Jana Zechmeisterová.
2. 5. 2022|

Český svaz bojovníků za svobodu špatně hospodařil s dotacemi. Hrozí mu, že bude muset vrátit 900 tisíc korun

Chyby za téměř milion korun odhalilo u Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) ministerstvo financí, když kontrolovalo využití státních dotací za poslední tři roky. Zjistila to Česká televize. Funkcionáři svazu si například vypláceli vyšší mzdy, než povolují pravidla. Neuměli také prokázat, za co utratili část peněz.
3. 12. 2019|

Po Plzni i Jihlava. Další krajské město odmítá podpořit svaz bojovníků za svobodu

Jihlavská městská rada odmítla poskytnout finanční příspěvek na chod Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Své rozhodnutí vysvětluje tím, že se neztotožňuje s aktivitou pražské centrály. Organizace řízená Jaroslavem Vodičkou čelí v posledních týdnech kritice, mimo jiné kvůli ocenění komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, kvůli němuž svou dotaci pro ČSBS výrazně zkrátila už i Plzeň.
13. 2. 2019|
Události komentáře

Poslanec Janda nazval Vodičkův svaz bojovníků pofidérním. Hrozí mu disciplinární řízení

Poslanec Jakub Janda (ODS) se nehodlá omluvit Českému svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Svaz podal trestní oznámení kvůli Jandovým slovům o „pofidérním spolku adorujícím bývalé estébáky“. Policie výrok nevyhodnotila jako trestný čin a případ předala mandátovému a imunitnímu výboru Poslanecké sněmovny. Jeho předseda pochybuje, zda bude možné zahájit disciplinární řízení.
12. 1. 2019|