TÉMA

Casamicciola

Záchranáři na italském ostrově Ischia našli osmou oběť sesuvů, pátrání pokračuje

Záchranáři na italském ostrově Ischia našli v pondělí osmou oběť sobotních sesuvů půdy. Podle úřadů se jedná o patnáctiletého chlapce, jehož mladší sourozenec byl potvrzen jako mrtvý již o víkendu. Při sesuvu půdy zemřelo i třítýdenní miminko. Po dalších pěti pohřešovaných záchranáři stále pátrají. Odstraňování nánosů bahna je boj s časem, naděje na nalezení živých rychle klesá, uvedla agentura ANSA.
28. 11. 2022Aktualizováno28. 11. 2022, 20:30|

Počet obětí po sesuvu půdy na Ischii vystoupal na sedm, záchranáři pátrají po pohřešovaných

Sobotní půdní sesuv na italském ostrově Ischia má sedmou potvrzenou oběť. Mezi mrtvými, které v neděli záchranáři nalezli, jsou dvě děti, novorozenec a starší žena, napsal list La Repubblica. Po dalších pohřešovaných, kterých podle agentury ANSA zbývá pět, se stále pátrá. Hledání bude pokračovat přes noc. ANSA dříve uvedla, že psi lokalizovali patrně osmou oběť, ta ale není oficiálně potvrzená.
27. 11. 2022Aktualizováno27. 11. 2022, 21:51|

Sesuv na italském ostrově Ischia má nejméně jednu oběť, dvanáct lidí se pohřešuje

Po sobotním sesuvu půdy na italském ostrově Ischia zemřela nejméně jedna žena. Dalších 12 lidí se podle agentury ANSA pohřešuje, pátrají po nich záchranáři. Zhruba dvěma stovkám lidí úřady nařídily evakuaci kvůli obavám z dalších sesuvů a zřícení domů. České ministerstvo zahraničí neví o tom, že by se neštěstí dotklo některého z Čechů.
26. 11. 2022Aktualizováno26. 11. 2022, 19:00|