TÉMA

Carolabrücke

Během demolice mostu Carolabrücke v Drážďanech se zřítila jeho další část

V Drážďanech se do Labe během demolice zřítila další část mostu Carolabrücke. Jde o úsek, po kterém vedou tramvajové koleje a který částečně spadl už v noci na středu. Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na policejního mluvčího. Část stavby s vozovkou pro auta stále stojí.
07:47Aktualizovánopřed 3 h hodinami|

Část zříceného mostu v Drážďanech bude třeba strhnout

Část zříceného mostu Carolabrücke v Drážďanech bude nutné kontrolovaně strhnout, uvedl mluvčí hasičů Michael Klahre. Demoliční práce začaly ve čtvrtek večer. Rozhodnutí předcházel středeční pád zhruba stometrové části betonového mostu, na němž se nacházela stezka pro pěší, cyklostezka a tramvajová kolej. Podle Klahreho není reálné, aby se stihlo odstranit trosky z Labe před možnou víkendovou povodní. Pád mostu si nevyžádal žádné zraněné, vyvolal ale velké komplikace v dopravě a debatu o stavu mostů v celém Německu. Česko mezitím nabídlo Sasku pomoc s odstraňováním zříceného mostu, spolková země to však odmítla.
včeraAktualizovánopřed 14 h hodinami|

V Drážďanech se částečně zřítil most přes Labe

V saské metropoli Drážďanech se ve středu nad ránem zřítila část mostu Carolabrücke přes Labe. Zasažena byla stezka pro pěší, cyklostezka i tramvajová kolej, informovala agentura DPA. Neštěstí si nevyžádalo žádná zranění, ale čekají se dopravní komplikace v ranní špičce.
11. 9. 2024Aktualizovánovčera v 17:25|