TÉMA

Asistentka

Soud bude muset řešit, jestli nebylo v možnostech školy získat peníze na asistentku

Ústavní soud (ÚS) se zastal rodiny, která zdravotně handicapovanému chlapci finančně přispívala na služby asistentky ve škole. O žalobě, která zdůrazňovala právo na bezplatné vzdělávání, znovu rozhodne soud v Kolíně. Musí se důkladněji zabývat tím, zda by pro školu hrazení nákladů v plné výši z vlastního rozpočtu znamenalo nepřiměřenou zátěž, případně zda udělala dost pro to, aby peníze získala z jiných veřejných zdrojů.
5. 12. 2023|

Policie odložila případ potyčky bývalého náměstka Koláříka s asistentkou, píší Seznam Zprávy

Pražští policisté odložili prověřování incidentu z letošního června, při kterém se dostali do potyčky tehdejší náměstek ministra vnitra Lukáš Kolářík a jeho asistentka. Uvedl to ve středu server Seznam Zprávy. Žena Koláříka vinila z napadení. Kolářík po incidentu na ministerstvu skončil, později požádal o pozastavení členství v Pirátské straně.
8. 11. 2023|

Podle policie splácela exministryně Dostálová auto z peněz Poslanecké sněmovny

Bývalá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) podle policie splácela auto pro manžela z peněz sněmovny. Server Seznam zprávy zveřejnil informace z policejního usnesení, podle kterého nechala den po nákupu vozu zvýšit odměnu své poslanecké asistentky o 15 tisíc měsíčně. Ta pak částku přeposílala otci Dostálové údajně za pronájem kanceláře, policie ale pracovala s verzí, že je otec použil na splátky vozu pro manžela Dostálové.
4. 8. 2022|

Největší brněnská porodnice se chce přiblížit rodičkám. Otevřela centrum porodní asistence

Fakultní nemocnice Brno otevřela centrum porodní asistence. Nejde o novou budovu, ale změnu koncepce práce porodních asistentek. Nově se budou moci setkávat s matkami i před porodem a ty si pak mohou vybrat konkrétní asistentku, která je provede obdobím před porodem, během něj i po něm. FN Brno je s šesti tisíci porody ročně největší porodnicí v ČR.
22. 9. 2021|