TÉMA

Anna Slováčková

Stanjura by uvítal, kdyby Novotný sám odešel z ODS

Místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se starosta pražských Řeporyj Pavel Novotný rozhodl sám odejít z ODS. Důvodem jsou jeho výroky na adresu nemocné dcery hudebníka Felixe Slováčka. Stanjura to uvedl v Otázkách Václava Moravce. Novotný serveru iDnes.cz pouze řekl, že děkuje za názor. Zda odchod ze strany zvažuje, neuvedl.
19. 5. 2024Aktualizováno19. 5. 2024, 15:16|

168 hodin: Politik ODS „předpověděl“ smrt onkologické pacientky. Zasáhl tak celou komunitu nemocných

Nejenom ženu, o níž se zmínil ve svém příspěvku na síti X, ale i mnoho dalších onkologických pacientů zasáhl starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS), když napsal, že ví, že dotyčná zemře. Osmadvacetiletá žena se již podruhé léčí s rakovinou, svůj boj se zákeřnou nemocí veřejně sdílí a sledují ho i desítky tisíc onkologických pacientek a pacientů po celém Česku. Pro mnoho z nich je klíčová naděje a víra, že jejich léčba skončí šťastně. O onkologických pacientech a jejich nadějích natáčely pro 168 hodin Darina Vlková a Eva Koryntová.
13. 5. 2024|
168 HODIN

S rakovinou prsu se perou i ženy před třicítkou. Nebudu za chudinku, říká zpěvačka Slováčková

I když rakovina prsu postihuje nejčastěji ženy po přechodu, v Česku každoročně onemocní i na třicet žen mladších třiceti let. Jednou z nich je čtyřiadvacetiletá zpěvačka a herečka Anna Julie Slováčková, která se rozhodla o své nemoci promluvit veřejně. Snaží se fungovat jako dřív, nelitovat se a myslet pozitivně. Statečně se přitom chová naprostá většina mladých žen s touto diagnózou, řekly onkoložky autorce reportáže pořadu 168 hodin Martině Houdkové.
4. 11. 2019|