TÉMA

Anglický plnokrevník

Ze stáje na Roudnicku někdo ukradl koně, který patří čečenskému vůdci Kadyrovovi

Ze stáje u Roudnice nad Labem na Litoměřicku neznámý pachatel ukradl anglického plnokrevníka, jehož hodnota je bezmála 400 tisíc korun. Uvedla to policie, která při pátrání žádá o pomoc veřejnost. Kůň byl podle policejní mluvčí Pavly Kofrové ustájen v Krabčicích. Majitelem koně je čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, potvrdila Radiožurnálu mluvčí ministerstva financí Michaela Lagronová. Telefon uvedený na webových stránkách stáje je v úterý nedostupný.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 17:50|

Chov plnokrevníků v Napajedlech možná skončí, z hřebčína se podle bývalé ředitelky odváželi koně

Chov koní v hřebčíně v Napajedlech na Zlínsku, který měl nejstarší tuzemský chov anglických plnokrevníků, zřejmě skončí. Na sociálních sítích se objevily informace o ukončení činnosti hřebčína a odvozu koní. Bývalá ředitelka hřebčína Margita Balaštíková, která je poslankyní za ANO, řekla, že má informace o tom, že se koně z hřebčína odváželi. Jaká bude budoucnost hřebčína, však Balaštíková neví.
17. 2. 2023|

Areál hřebčína v Mimoni se v opakované aukci prodal za 17 milionů

Areál hřebčína v Mimoni na Českolipsku by měl změnit majitele, v opakované aukci ho ve čtvrtek kupec vydražil za vyvolávací cenu 17 milionů korun. Zatímco do minulé dražby na konci července se přihlásilo sedm zájemců, tentokrát byl jenom jeden. Kupec má teď 30 dnů na to, aby cenu doplatil, řekl Josef Dvořák ze společnosti Eurodražby.cz, která aukci pro insolvenčního správce zkrachovalé společnosti MAESTOSO Luna zajišťovala.
27. 10. 2022|