TÉMA

Agrotrade

Ministerstvo zemědělství obdrželo zprávu o zemědělském auditu k Babišovu střetu zájmů

Česká republika dostala z Evropské unie finální zprávu o zemědělském auditu ke střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO). Na Twitteru to ve čtvrtek oznámil ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). Resort další postup stanoví ve spolupráci se Státním zemědělským intervenčním fondem (SZIF), který má na starosti vyplácení zemědělských dotací. Fond uvedl, že České republice nehrozí v této souvislosti žádná škoda.
31. 3. 2022Aktualizováno31. 3. 2022, 13:49|

Ministerstvo zemědělství poslalo odpověď na Babišův možný střet zájmů. Komise má na jednání čtyři měsíce

Ministerstvo zemědělství ve středu odeslalo odpověď na audit Evropské komise (EK) ohledně možného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho bývalého koncernu Agrofert. Komise má nyní čtyři měsíce na svolání smírčího orgánu, obsah odpovědi i veškerá komunikace jsou stále v důvěrném režimu, uvedl mluvčí resortu Vojtěch Bílý.
7. 4. 2021|

Stát zastavil proplácení některých dotací firmám rodině ministra Tomana i Agrofertu

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) nebude proplácet dotace holdingu Agrofert od února 2017, kdy ho premiér Andrej Babiš (ANO) vložil do svěřenských fondů kvůli platnosti novely o střetu zájmů. Od té doby proplatil projekty za 63 milionů korun. Stejný způsob zvolí i u podniků rodiny ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD), a to od 2. srpna 2018. Na čtvrteční tiskové konferenci to řekl ředitel SZIF Martin Šebestyán.
6. 6. 2019Aktualizováno6. 6. 2019, 13:07|