TÉMA

Dopravní omezení

Dopravu v Plzni omezí v létě hlavně opravy tramvajových tratí a povrchů silnic

Opravy tramvajové trati ve Zbrojnické ulici a povrchů vozovek v Plaské, Lidické a Klatovské ulici omezí na konci jara a v létě dopravu v Plzni. Pokračovat budou opravy trati v Koterovské a Červenohrádecké ulici. Koncem roku začne přestavba kruhového objezdu na kraji města u Makra směrem na dálnici D5 a Domažlice, řekl ve středu náměstek primátora Aleš Tolar (STAN). Plzeň navíc připravuje i úsekové měření v dalších lokalitách.
17. 4. 2024Aktualizováno17. 4. 2024, 19:35|

Most nad dálnicí D6 v noci zanikl. Úplná uzavírka skončila, zúžení trvá

S velkým zpožděním skončila uzavírka dálnice D6 na křižovatce u Lokte. Místo do devíti dopoledne trvala téměř do půl druhé odpoledne. Po zprovoznění zůstává dálnice na místě, kde dříve stál nadjezd, zúžená, v každém směru se jezdí pouze jedním pruhem.
7. 4. 2024Aktualizováno7. 4. 2024, 13:55|

Začíná rekonstrukce křižovatky Mileta. Bolavému místu Hradce Králové má ulevit od kolon

Začíná rekonstrukce křižovatky Mileta na Gočárově okruhu v Hradci Králové. Vzniknou nové podchody a také přibude odbočovací pruh ve Zborovské ulici. Úpravy budou stát 634 milionů korun, na investici se podílí Ředitelství silnic a dálnic, Královéhradecký kraj i město.
21. 3. 2024|

V Liberci je pro veškerou dopravu uzavřená část Sokolské ulice. Neprůjezdná bude půl roku

V Liberci přibylo s jarem dopravních omezení, uzavřená je pro veškerý provoz část Sokolské ulice v centru, která je součástí krajské silnice. Neprůjezdná zůstane zhruba půl roku. Po objízdných trasách musí i autobusy městské dopravy. S dopravním omezením musí od pondělí řidiči počítat i v Doubské ulici, kde se rekonstruuje podchod pod tratí.
18. 3. 2024|

Od sobotního odpoledne až do konce léta řidiči nenajedou na Barrandovský most ze Strakonické

Řidiči od sobotního odpoledne už nenajedou na pražský Barrandovský most ze Strakonické ulice. Důvodem je uzavření rampy kvůli pondělnímu zahájení letošních oprav mostu. Silničáři budou připravovat také další značení dopravních omezení nutných pro rekonstrukci. Příprava značení potrvá do pondělního rána.
9. 3. 2024|

Rozsáhlá uzavírka v Legerově přeměnila pražskou magistrálu na parkoviště. Auta postávala už od Pankráce

Mimořádně dlouho se v pátek ráno zdrželi řidiči, kteří projížděli Prahou po severojižní magistrále směrem na sever. V Legerově zbyl kvůli havarijnímu stavu kanalizace pod ní mezi náměstím I. P. Pavlova a křižovatkou s Žitnou jen jeden jízdní pruh. Na jednom z nejvytíženějších míst v zemi objevili dělníci pod silnicí velkou dutinu. Kolona způsobila zdržení přes tři čtvrtě hodiny. Rozsáhlé omezení v Legerově potrvá nejméně do neděle.
26. 1. 2024Aktualizováno26. 1. 2024, 20:27|

Na cestách do Jindřichova Hradce bloudí turisté i místní. Sešlo se tam několik dopravních omezení

Na pěti místech v okolí Jindřichova Hradce firmy opravují státní a krajské silnice. Další omezení jsou přímo ve městě. Turisté, ale i místní řidiči tak bloudí a nabírají zpoždění na objízdných trasách.
24. 8. 2023|

Další problémy na Barrandovském mostě. Silničáři tam změnili řazení jízdních pruhů

Průjezd přes rekonstruovaný Barrandovský most v Praze se od čtvrtka ještě více zkomplikoval. Silničáři kvůli dalšímu postupu prací změnili řazení jízdních pruhů, což ráno řadu lidí za volantem zmátlo. Do správného pruhu tak často přejížděli na poslední chvíli.  Druhá etapa oprav nejvytíženějšího mostu v hlavním městě má skončit za tři týdny.
10. 8. 2023|

Řidiči ohrožovali údržbáře v odstavných pruzích dálnic. Teď silničáři raději zavírají i pravý

Zranění, ale i smrt hrozí při práci zaměstnancům dálniční údržby. Vždy, když se vydají kontrolovat svodidla nebo například vodorovné značení, riskují, že přijede nepozorný řidič, přehlédne je a narazí do nich. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) kvůli tomu začalo častěji zavírat kromě odstavného i pravý jízdní pruh. Ani to ale nepomůže pokaždé.
28. 7. 2023|

Na D35 u Litovle začaly opravy. Jen jedním pruhem v každém směru se bude jezdit až do listopadu

Na dálnici D35 začala oprava desetikilometrového úseku mezi Litovlí a Křelovem na Olomoucku. Potrvá přes čtyři měsíce – do druhé poloviny listopadu. Řidiči se musí připravit na výrazné omezení, v každém směru se jezdí pouze jedním pruhem a zůstane to tak po celou dobu oprav.
2. 7. 2023|

Začaly práce na hlavním tahu z Brna do Svitav. Řidiči se zdrží i půl hodiny

S dopravním omezením musejí počítat řidiči, kteří v těchto dnech pojedou na trase Brno– Svitavy. V Lažanech na Blanensku začali silničáři opravovat povrch silnice I/43. Provoz tam řídí semafor, často se tam tak tvoří kolony aut. Práce v Lažanech mají trvat necelý týden. Silnicí denně projede i dvacet tisíc aut. V budoucnu by měla obcím v regionu pomoci nová čtyřproudá silnice.
19. 6. 2023|

Dálnice D3 u Tábora je uzavřená, silničáři bourají nadjezd

Kvůli bourání mostu uzavřeli kolem sedmé hodiny večer silničáři dálnici D3 u Záluží na Táborsku. Komunikace bude neprůjezdná do nedělních devíti hodin ráno. Do konce srpna budou v úseku i další omezení.
17. 6. 2023Aktualizováno17. 6. 2023, 19:49|

Začala oprava Písecké ulice v Plzni. Práce omezí auta i MHD

S dopravními omezeními musejí od úterý počítat řidiči, kteří jedou do obchodního centra Olympia v plzeňské části Černice. Město tam začalo s celoplošnou opravou frekventované Písecké ulice před obchodním centrem. Rekonstrukce je naplánovaná na etapy, skončit by měla do konce srpna, informoval primátorův náměstek pro dopravu Aleš Tolar (STAN).
9. 5. 2023|

Dopravu ve Zlíně komplikují práce v Březnické ulici. Jezdí se přes Kudlov, kamiony musí přes Otrokovice

Částečná uzavírka frekventované Březnické ulice od pondělí komplikuje dopravu ve Zlíně. Kvůli opravám je ulice průjezdná pouze při výjezdu z města směrem na Březnici, Bohuslavice u Zlína a Uherské Hradiště. V opačném směru musejí řidiči aut do 7,5 tuny využívat objízdnou trasu přes zlínskou část Kudlov. Ráno se zde tvořily dlouhé kolony. Objížďka pro nákladní vozidla vede přes Otrokovice.
3. 4. 2023|

Dálnici D1 na Přerovsku uzavřela nehoda

Dálnici D1 mezi Hranicemi a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku uzavřela ve čtvrtek po poledni nehoda. Podle prvotních informací policie řidič dodávky narazil zezadu do kamionu.
16. 3. 2023Aktualizováno16. 3. 2023, 14:33|

Začíná omezení na dálnici D1 u Mirošovic, pětikilometrový úsek se bude opravovat až do podzimu

Na vytíženém úseku dálnice D1 u Mirošovic začíná celosezonní omezení. V pátek dopoledne začali dělníci připravovat dopravní značení, samotné práce na dálnici začnou po víkendu. Ředitelství silnic a dálnic nechá opravit vozovku mezi Všechromy a Mirošovicemi. Je to poslední úsek šestipruhové středočeské části D1, která ještě na rekonstrukci čeká. Práce budou trvat pravděpodobně do listopadu.
3. 3. 2023|

Řidiče v Brně čeká od pondělního rána další omezení. Silničáři uzavřou polovinu mostu Otakara Ševčíka

Ředitelství silnic a dálnic začne v pondělí ráno opravovat most Otakara Ševčíka v Brně. Jen tři dny poté, co se v pátek po týdnu otevře průjezd Tomkovým náměstím čtyřmi pruhy. Nejdříve silničáři uzavřou polovinu mostu směrem z Židenic do Komárova a zakážou odbočit do Ostravské ulice. Po roce se přesunou na druhou stranu mostu. Na místě se tak dají očekávat kolony.
15. 1. 2023|

Češi slaví silvestra, v Praze byl zraněn policista

Česko slaví silvestra. Nejrušněji je v Praze. Na Václavském náměstí byl napaden policista, s úrazem hlavy skončil v nemocnici. Navzdory zákazu zábavní pyrotechniky v centru metropole na ni opět došlo v hojném počtu. V ulici Ve Smečkách poškodila třicet oken. Na pořádek a bezpečnost dohlížejí posílené hlídky policie i strážníků, silvestrovská služba je náročná i pro záchranáře. Noc ale nevybočuje z normy silvestrovských oslav, shrnuli mluvčí.
31. 12. 2022Aktualizováno1. 1. 2023, 01:30|

V Pardubicích začala oprava mostu, doprava bude deset týdnů omezená

V Pardubicích začala částečná uzavírka mostu kpt. Bartoše, provoz na něm bude deset týdnů kyvadlový. Starý most musí radnice nechat provizorně opravit. Náklady budou šest a půl milionu korun.
26. 9. 2022|

Řidiči musejí na pražské magistrále počítat s omezením, v Legerově a Sokolské opravují plynovod

Plynaři v centru Prahy začali s velkou opravou v ulicích Legerova a Sokolská, které jsou součástí magistrály – jedné z nejvytíženějších dopravních komunikací v hlavním městě. Staré ocelové plynovodní potrubí z roku 1967 nahrazují novým polyetylenovým, které má vydržet dalších sedmdesát let. Opravy potrvají do konce srpna.
1. 8. 2022|

Na rozkopaném Barrandovském mostě byl první den provoz klidný, kolony vznikaly jen na objízdných trasách

Nečekaně klidná byla dopravní situace během pondělí v okolí Barrrandovského mostu, který začalo hlavní město rekonstruovat. Závažné komplikace nenastaly ani ve Strakonické ulici. Nejdelší kolona se vytvořila na Pražském okruhu, kudy vede objízdná trasa. Kvůli rekonstrukci mostu je na něm uzavřen v každém směru jeden pruh, zcela uzavřen je nájezd ze Strakonické ve směru od Zbraslavi a zúžený je i nájezd z ulice K Barrandovu.
16. 5. 2022Aktualizováno16. 5. 2022, 20:11|

PŘEHLEDNĚ: Kudy jezdit během opravy Barrandovského mostu?

Rekonstrukce Barrandovského mostu naplno vypukla v pondělí. Již v posledních týdnech byl ale provoz poněkud omezen a v sobotu začali dělníci připravovat nové značení. V pondělí odstartovaly samotné stavební práce. Dokud neskončí, bude v každém směru o jeden jízdní pruh méně než obvykle (tři místo čtyř). Navíc v letošní etapě oprav nebudou moci najet na most auta přijíždějící od jihu po Strakonické. Rekonstrukce Barrandovského mostu je rozvržena do čtyř etap, každá je plánována do jednoho roku a všechny potrvají zhruba tři měsíce.
13. 5. 2022Aktualizováno16. 5. 2022, 08:17|

Pražští silničáři začali opravovat část magistrály u hlavního nádraží

Silničáři v Praze začali s opravou nájezdové rampy ve Wilsonově ulici, která je součástí magistrály. Podle plánů Technické správy komunikací tam práce potrvají do 15. června. Už příští týden zároveň městská firma zahájí přípravy na rekonstrukci Barrandovského mostu. Právě oprava jednoho z nejrušnějších uzlů v Praze způsobí mnohem vážnější problémy v dopravě než práce, které nastaly v souvislosti se současnou opravou rampy.
1. 4. 2022|

Sněžení komplikuje dopravu. Na Plzeňsku havaroval autobus, tři lidé se zranili

Sněžení v Česku přináší dopravní komplikace. U Bezvěrova na severu Plzeňska havaroval autobus, záchranáři ošetřili dvě lehce zraněné ženy a řidiče. Hlavní tah na Karlovy Vary byl průjezdný kyvadlově, kvůli sněžení a uvízlým kamionům je ale zcela neprůjezdný. Problémy mají třeba i kamiony v Libereckém kraji a na Vysočině, kde je podle krajské policejní mluvčí „situace opravdu vážná“. Meteorologové varují před sněžením a větrem, nejzasaženější jsou horské polohy. Nárazy větru mohou být kolem 70 kilometrů v hodině, na horách až 110 kilometrů v hodině. Připadnout může pět až deset centimetrů, na horách až dvacet centimetrů sněhu.
30. 11. 2021Aktualizováno30. 11. 2021, 19:16|