TÉMA

Návštěvníci

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích zabere policii několik měsíců

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku zabere policii zřejmě několik měsíců, a to vzhledem k velkému množství svědků a souvisejícím úkonům trestního řízení. Policisté pravděpodobně přizvou také znalce, který vyhodnotí bezpečnostní parametry prostor diskotéky a únikových tras, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V noci ze soboty na neděli utrpělo v tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, zranění osm lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, hospitalizováni jsou stále tři lidé.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 12:48|

Koupit vstupenku do Adršpašských skal na místě je téměř nemožné. Zklamaní turisté se domáhají vstupu

U vstupu do Adršpašských skal dochází ke konfliktům turistů a pracovníků skalního města. Už dva roky je možné vstupenky zajistit pomocí rezervačního online systému a zájem je takový, že koupit je na místě není téměř možné. Zklamaní turisté se domáhají vstupu. Pomáhat s organizací musí i strážci přírody.
4. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 16:17|

30 let zpět: Přehlídka investičních fondů

Týden po zahájení předkola kupónové privatizace se v pražském domě U Hybernů konala burza investičních privatizačních fondů. Návštěvníci se zde mohli seznámit s největšími fondy, do nichž by mohli investovat své peníze.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
23. 2. 2022|

Lidé poslali zoologickým zahradám miliony korun, peníze na krmení dostanou i od státu

Lidé věnovali za tři týdny zlínské zoologické zahradě osm milionů korun. Právě díky pomoci veřejnosti se zoo může vrátit na jeden až dva měsíce do provozu bez omezení a nemusí nyní řešit žádné krizové scénáře. Kolem deseti milionů poslali lidé například také Safari Parku ve Dvoře Králové. Zavřeným zahradám pomohou také ministerstva životního prostředí a financí, která se dohodla na zvýšení dotací pro 28 licencovaných zoo na 80 milionů korun.
25. 3. 2021Aktualizováno25. 3. 2021, 15:14|

Gott se nás k nevůli StB zastával, zjistil po letech Michael Kocáb ze zakázaného Pražského výběru

Přátelé na Karla Gotta vzpomínají jako na laskavého a skromného člověka, který se choval k druhým vždy slušně a nikdy nikomu neublížil. Mnohým se naopak snažil pomáhat. Za socialismu se zastával i kolegů z branže, kteří byli zakázáni a ocejchováni jako protirežimní. Při sepisování nové knihy to zjistil zpěvák a klávesista v 80. letech zakázaného Pražského výběru Michael Kocáb. Sám Gott se svou intervencí nikdy nechlubil, ocenil jej Kocáb v mimořádném vysílání ČT24.
3. 10. 2019|