BPI k tématu Místní rozvoj a dotace z EU

Neustoupíme diktátu EU, nepřijmeme migrační kvóty, raději se vzdáme všech dotací. Jsou stejně jen pro vyvolené a vytvářejí korupční prostředí

Čím více lidí se kolem dotací točí, tím je větší prostor pro korupci. To dokazuje řada trestních oznámení na dotační podvody. Dotace získávají jen kamarádi politiků a vrací je pak do kampaní současných parlamentních politických stran.

Každá dotace křiví ekonomický prostor. Dotace jsou v rozporu s ústřední myšlenkou jejich existence, tedy sblížení životní úrovně jednotlivých států EU. Je-li na podobný projekt značně rozdílná výše dotace zdůvodňována nízkou cenou práce v ČR, pak má EU přednostně řešit příčinu tohoto stavu a ne trpně opisovat současný stav, kdy z ČR dělá pracovní kolonii a montovnu.

Problém dotací úzce souvisí s celkovým pohledem na EU, na její směřování. Pokud se nepodaří EU od základů změnit (ochrana společných hranic, rovné postavení všech států EU, odstranění rozdílné kvality stejně deklarovaného zboží apod.) a zamezit jejímu tlaku na rozvrácení národních států, bude aktuálně na stole referendum o vystoupení z EU. Pak nemá cenu se o dotacích bavit.

Nováček, Adámek, Sehnal, Mach a Šedivý o dotacích a daních (zdroj: ČT24)