ČNF k tématu Státní finance

Pokud žije stát na dluh, pak se nesmíme divit, že spousta lidí dělá totéž. Stát by se měl lépe postarat o vlastní finance i o finance občanůTématu se věnovalo Politické spektrum 23. 9. ve 14:15. Zástupce strany se pořadu odmítl zúčastnit

Stát prodal všechny strategické zdroje (voda ,plyn, elektřina ) zahraničním společnostem, které tyto komodity prodávají našim lidem. Kdo tento způsob okrádání našich obyvatel vymyslel?

Příklad : Většina z nás (ČNF) je z IT a víme, jak to chodí… Upozornili jsme některá ministerstva na nevýhodně uzavřené smlouvy v této oblasti. Jediné ministerstvo, které se neozvalo, bylo ministerstvo financí. Ovšem musíme také říct, že i když jsme upozornili ministerstvo práce a sociálních věcí, že má uzavřené dvě smlouvy za 750 mil. korun, které jsou naprosto nesmyslné, ČT1 o tom dokonce natočila i reportáž, tak se vlastně také nic nedělo. Nakonec šetření policie, které máme k dispozici dopadlo tak, že se vlastně nic nestalo a nikomu nic nechybí. Posudek k případu pro policii, který je součástí spisu vypracovala společnost, ve které byl jednatelem právě podezřelý z této kauzy. To je paradox! Takových podobných finančních a jiných nesrovnalostí je celá řada.

Podrobněji : rekapitulace zbytečně vynaložených financí v resortu státní správy novým ministerstvem podvodu, zrušení nevýhodných smluv, potrestání viníků. Přesun ministerstva průmyslu a obchodu do Brna.