Policisté obvinili muže z vraždy dívky na Děčínsku a z pokusu o vraždu další

Kriminalisté vyšetřují vraždu nezletilé dívky v Doubici na Děčínsku a pokus o vraždu jiné mladistvé dívky. Podezřelého muže policie zadržela, k činu se přiznal.

„Krajští kriminalisté vyšetřují případ násilného trestného činu vraždy a pokusu vraždy, ke kterému došlo v noci na neděli v jedné z obcí na Děčínsku. Děčínským policistům se podařilo v krátké době zadržet podezřelého pětatřicetiletého muže. Kriminalistům se doznal k vraždě nezletilé dívky a pokusu vraždy mladistvé,“ řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Zločin se odehrál v Doubici nedaleko Krásné Lípy, obec má zhruba sto obyvatel. Podle místních je obětí čtrnáctiletá dívka, druhé dívce, která přežila, je 16 let. Policisté na místě tragédie zůstávají.

Podezřelému muži hrozí i doživotí

Záchranáři vyjeli do Doubice na výzvu policie v neděli před desátou hodinou dopolední. Vzhledem k počínajícímu vyšetřování a k věku obětí odmítají policisté i záchranáři sdělovat podrobnosti. „Zároveň žádáme média o totéž. V souvislosti s informováním o této tragédii, berte ohled na rodiny obětí, buďte ohleduplní a respektujte jejich bolest,“ doplnila Hyšplerová.

Podezřelého muže už kriminalisté obvinili, hrozí mu v případě odsouzení 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Policie zároveň podá státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.