V Plzni se srazil autobus s tramvají, zraněno 17 lidí

V Plzni se srazil autobus s tramvají, zranilo se 17 lidí (zdroj: ČT24)

V Plzni se na křižovatce ulic Klatovská a Kaplířova ve čtvrti Bory srazil autobus s tramvají. Zraněno bylo 17 lidí, jednoho člověka s těžkým zraněním převezli záchranáři na urgentní příjem fakultní nemocnice. Nikdo z nich není v ohrožení života.

Nejtěžší zranění utrpěl mladý muž, který cestoval autobusem. „Se ztrátovým zraněním jsme ho transportovali na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ řekl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Jednu těhotnou ženu sanitka odvezla na gynekologickou kliniku nemocnice. Další cestující s různými pohmožděninami či úrazy hlavy převezly sanitky na chirurgie plzeňských nemocnic. U nehody, která se stala nedaleko krajského sídla záchranné služby, zasahovalo deset sanitek. 

Podle Plzeňských městských dopravních podniků se tramvaj číslo 4 a autobus linky 30 srazily kolem 13:20. Tramvaj jela z centra města směrem na svou konečnou stanici. V křižovatce narazila do zadní části kloubového autobusu, který křížil Klatovskou třídu a mířil do oblasti Borská pole. 

Srážka tramvaje a autobusu v Plzni
Zdroj: ČT24/Miroslav Chaloupka

Po nehodě byla přes hodinu uzavřena trať na Bory. Teď už tramvaje opět jezdí, podle dopravních podniků ale linky 3 a 4 nabírají zpoždění až čtvrt hodiny. Událost zkomplikovala také provoz na rušné Klatovské třídě, dopravu tam musela řídit policie.

Příčinu nehody policisté zjišťují. Dechová zkouška u 56leté řidičky tramvaje i u o deset let staršího řidiče autobusu vyloučila, že by byli pod vlivem alkoholu.