Vraha prarodičů z Tovačova poslal soud na 24 let do vězení

Krajský soud v Olomouci poslal na 24 let do vězení čtyřiadvacetiletého Tomáše Francla, který v Tovačově zavraždil své prarodiče. Muž své oběti napadl loni v červnu v bytě, ve kterém s nimi žil. Babička i děda v době útoku spali. Vrah jim ukradl peníze a utekl, ale po dopadení se ke svému činu přiznal.

Soud došel k závěru, že vrah jednal zvlášť surovým způsobem, a jedná se tedy o výjimečně závažný případ. Mladík před soudem přiznal, že po vraždách vypáčil skříň a odcizil asi padesát tisíc korun. Bezprostředně po činu odjel taxíkem do nočního klubu v Prostějově. Peníze svých prarodičů utratil v klubu, koupáním v akvaparku, za jídlo, ale i za nákup hodinek. S vraždou babičky a dědy se postupně svěřil třem dívkám, teprve poslední však kontaktovala policii.

Motiv mladíkova činu se nepodařilo přesně zjistit. Znalci jej charakterizovali jako labilního, vztahovačného a podezíravého, duševní poruchu však u něho nenašli. Motivem podle psychologů mohl být vztek vůči jeho bývalé přítelkyni, který se rozhodl vybíjet na někom jiném.

Soud poslal na 24 let do vězení mladíka, který zavraždil prarodiče

Dvojnásobné vraždy jsou v Olomouckém kraji ojedinělé, naposledy obdobnou tragédii vyšetřovali policisté v roce 2009 v Přerově. Případ manželů, jejichž těla se stále nenašla, není dosud vyřešen.