Muž, který zřejmě přepadl obchod v Praze, podlehl v nemocnici těžkému zranění

Po loupežném přepadení v Opletalově ulici odvezli záchranáři dva raněné (zdroj: ČT24)

Muž, který zřejmě přepadl v centru Prahy obchod se zbraněmi, v pondělí večer v nemocnici zemřel. Pravděpodobný pachatel utrpěl zranění během incidentu, zraněn byl ještě prodavač v obchodě, uvedla policie. Oba pak skončili v péči záchranářů.

Místo útoku několik hodin hlídali zakuklení policisté se samopaly. Po 14. hodině se pak Opletalova ulice, kterou policisté krátce po útoku kvůli vyšetřování částečně uzavřeli, opět otevřela.

Kriminalisté na místě pracovali tři hodiny, nyní budou vyhodnocovat důkazy a výpovědi svědků. Podle pracovnice pojišťovny, která v domě sídlí, muž ozbrojený nožem zranil v obchodě se zbraněmi prodavače, jeho kolegyně následně útočníka postřelila.

Jeden muž byl pobodaný, druhý postřelený

Záchranáři nejprve z budovy, kde sídlí také pojišťovna a půjčovna aut, odvezli na pojízdných nosítkách zraněného muže, který byl pravděpodobně napojen na přístroje, jež monitorovaly činnost orgánů. Později byl z budovy na nosítkách vyvezen další muž, který měl na krku zpevňující límec.

Jeden z mužů byl postřelený, druhého lékaři odvezli s bodným poraněním. U postřeleného muže nastala podle mluvčí na krátkou dobu srdeční zástava, záchranářům se ho ale podařilo oživit. Nicméně v pondělí večer svým zraněním podlehl. 

Přepadení v Opletalově ulici
Zdroj: Hynek Beran/ČTK

Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové šlo o potyčku mezi dvěma muži. „Dvě minuty po jedenácté jsme dostali tísňovou výzvu od policie, která nás žádala o součinnost v ulici Opletalova,“ řekla mluvčí.

„Oba dva jsme poté předali na anesteziologicko-resuscitační oddělení - jednoho do vojenské, druhého do vinohradské nemocnice,“ dodala Poštová.