Porucha trakčního vedení komplikovala dopoledne provoz vlaků mezi Prahou a Berounem

Porucha trakčního vedení v úseku mezi stanicemi Dobřichovice a Praha-Radotín komplikovala dopoledne provoz vlaků mezi Prahou a Berounem. Vlaky jezdily od noci zhruba po jedné traťové koleji. Některé osobní vlaky linky S7 mezi pražským hlavním nádražím a Řevnicemi, případně Radotínem a Berounem, České dráhy zrušily, dálkové spoje nabíraly zpoždění. Po půl jedenácté Správa železnic opravné práce dokončila.

„Od nočních hodin je velmi omezen provoz vlaků na lince S7 na trati 171. Důvodem je porucha trakčního vedení v úseku Dobřichovice–Radotín. Vybrané vlaky jsou  ukončeny od Prahy v Radotíně, vložené vlaky do Řevnic nevyjedou vůbec,“ uvedla Pražská integrovaná doprava (PID) na Twitteru.

Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy na úseku mezi pražským Radotínem a Dobřichovicemi prasklo v noci nad jednou z kolejí nosné lano trakčního vedení v místě napěťového dělení. „V důsledku toho došlo ke stržení troleje osobním vlakem, který do uvolněného trakčního vedení najel,“ sdělil.  V 10:35 Správa železnic dokončila opravné práce na trolejovém vedení, v úseku se tedy začalo opět jezdit bez omezení dvoukolejně.