Pražské metro čekají velikonoční výluky. Části linek A a C nahradí tramvaje a autobusy

Dopravní podnik Praha chystá od pátku 7. do pondělí 10. dubna výluku metra na linkách A a C z důvodu opravy trati. Po celé Velikonoce tak bude obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Náměstí Míru – Strašnická, a na lince C mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vltavská. Cestující budou muset místo metra využít tramvaje nebo autobusy.

Výluka začne na Velký pátek ráno a skončí večer na Velikonoční pondělí, metro se znovu rozjede s novým pracovním týdnem. V mimořádném režimu budou jezdit náhradní tramvaje s označením XA a náhradní autobus s označením XC. 

Kvůli uzavření přestupných stanic na lince C (Muzeum i Florenc) DPP upozorňuje také na nestandardní přestupní vazby mezi linkami metra.

S ohledem na dlouhou docházkovou vzdálenost (asi 8 minut) mezi zastávkou autobusu XC a nástupištěm stanice Florenc na lince B doporučuje DPP využít pro přestup mezi linkami C a B tramvajové linky mezi stanicemi Vltavská a Náměstí Republiky, respektive I. P. Pavlova a Karlovo náměstí.

Plán metra
Zdroj: dpp.cz

Pro vzájemný přestup mezi linkami C a A (směr Depo Hostivař) by měli cestující využít náhradní tramvajovou dopravu XA s přestupem ve stanici I. P. Pavlova. 

Pro linky číslo 187 a 201 se také přemístí nástupní zastávka Nádraží Holešovice přibližně o 25 metrů zpět do nástupní zastávky linky číslo 112. 

Stejně jako při jiných událostech budou nasazeni informátoři v reflexních vestách. Hlášení se objeví také ve stanicích metra i ve vozech dotčených linek povrchové dopravy. Podrobnější informace se bude možné dozvědět také na webu, sociálních sítích DPP, v informačních střediscích DPP nebo na telefonické infolince dopravce.