Policie na několik hodin uzavřela vjezd do Špindlerova Mlýna

Policie kolem půl třetí odpoledne opět povolila vjezd aut do Špindlerova Mlýna, kde se o víkendu koná světový pohár v lyžování. Středisko bylo od osmé hodiny ranní kvůli plným parkovištím uzavřeno. Výjimku pro vjezd do střediska měla jen vozidla s dříve vyřízeným povolením.

„Příjezd do Špindlerova Mlýna od Vrchlabí je již bez omezení. Postupně se vyprazdňují i záchytná parkoviště u Vrchlabí,“ napsala krátce před třetí hodinou odpoledne policie na Twitteru. Řidiče zároveň vyzvala, aby byli kvůli zvýšenému provozu opatrní.

Příjezd do Špindlerova Mlýna byl nejdřív uzavřen na kontrolním bodu v Herlíkovicích u Vrchlabí. Před devátou hodinou ale doprava i přes tuto uzávěru značně zhoustla a vytvořila se stojící kolona aut s povolenkami. V koloně uvázly i autobusy. 

Řidiči provizorně parkovali především na uzavřené silnici II/295 na příjezdu do Vrchlabí a na parkovišti u sportovního areálu v lokalitě Vejsplachy. Po jejich zaplnění začala policie auta odstavovat i na obchvatu Vrchlabí.

Omezení budou i v neděli

Stejná opatření v dopravě a parkování budou podle policejní mluvčí Šárky Pižlové platit i v neděli, kdy se ve Špindlerově Mlýně jede druhý závod ve slalomu. Do Špindlerova Mlýna opět budou moci po vyhlášení uzávěry bez omezení vjet pouze auta s dříve vydanými povolenkami.

Zastávky kyvadlové dopravy opět budou podél všech provizorně zřízených parkovišť v docházkové vzdálenosti do čtyř set metrů.